Verhalen

Terreurdreigement zorgt voor onrust op Haagse school

Terreurdreigement zorgt voor onrust op Haagse school

tumblr_neutbubvx41r4wzofo1_500

3 september 2015 om 14:11 door ANP en Metro

Zou jij je kind nog naar school brengen? Ouders van kinderen van basisscholen De Fontein, De Gantel en CBS de Waterlelie in Den Haag zijn ongerust over een mogelijke terroristische dreiging.

Begin augustus postte een persoon die zichzelf Abu Samir AlMaghrebi noemt een dreigende brief met daarop de tekst: „They think they are safe, Islamitic State are everywhere’’ („Ze denken dat ze veilig zijn, Islamitische Staat is overal”).

 

Bij de brief zat een foto waarop een stukje van De Fontein te zien is. De andere scholen staan vlak in de buurt. De man die de brief verstuurde zou een aanhanger van Islamitische Staat (IS) zijn.

ONDERZOEK

De politie heeft onderzoek naar de post gedaan. „Er is geen concrete aanwijzing dat deze locatie een potentieel doelwit voor een aanslag zou zijn”, reageert een woordvoerder van de politie. Dat staat ook in een brief die de scholen aan de ouders hebben geschreven.

KIND THUIS

Een aantal ouders heeft hun zoon of dochter donderdag vanwege de onrust thuis gehouden. „Dat vinden we jammer, want na grondig onderzoek van de politie blijkt dat er geen sprake is van een dreiging. We roepen daarom vooral iedereen op zijn kinderen weer naar school te brengen. De kinderen moeten hier zeker niet de dupe van worden”, zegt Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van de scholengemeenschap waaronder De Fontein valt.

Rond de school is er tijdelijk wel extra beveiliging. Van Vliet: „Dat hebben we vooral gedaan om de ouders gerust te stellen, zodat ze hun kinderen gewoon naar school kunnen brengen.”

Bron

Breng uw kinderen gewoon naar school, ouders, we willen niet dat zij de dupe worden van een terreurdreiging…
Eh?

Tuurlijk breng je kind gewoon naar school, straks ontploft er een bom?!
Nou én? Sorry als leerkracht, als directie heb je het beste voor met je leerlingen!
Gewoon naar school laten gaan als er een dreiging is? En dit zijn leerkrachten?
Je gaat naar school kind, maar je hebt vanaf vandaag 30 x meer kans om te sterven op je school.
En dit in Nederland nb… Zeer vreemde redenatie van deze school. Je gaat toch geen risico nemen met je kinderen?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button