Verhalen

Een verhaal over een spoeduithuisplaatsing

Een verhaal over een spoeduithuisplaatsing van een 2 maanden oude baby wegens VALSE voorwendselen etc.

Voor iedereen die dit wil lezen!!
Een verhaal van 2 radeloze ouders en vrienden/kennissen.
Om privacy redenen zijn de namen van ouders en kind gewijzigd.
tumblr_mlb6pzKvi31r662nxo1_500
Hallo,
Wij zijn Anna en Kevin, 2 dolgelukkige ouders van ons pasgeboren dochtertje Julia.
Julia is bijna 3 maanden oud, geboren op precies de uitgerekende datum.
We willen graag ons verhaal met jullie delen op wat voor machtsmisbruikende en corrupte manier ons kindje Julia zo’n week geleden is ontvoerd door Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming + Politie.
De aanleiding hiervan zoals zij dit uitgevoerd hebben:
Een aantal dagen ervoor zijn wij ons kapot geschrokken toen ons kindje verslikte en zij geen adem leek te krijgen. Op dat moment riep ik mijn man naar haar kamertje, die haar op haar zij keerde waarop ze niet reageerde en vervolgens op haar buik draaide waardoor ze weer begon adem te halen, ondertussen 112 gebeld, de buurvrouw gehaald en ons kindje rustig proberen te krijgen.
Wij met de ambulance mee naar het Kinderziekenhuis in de regio(waarvan je moet kunnen verwachten dat je kindje daar op het juiste adres is), naar de kinderspoedeisende hulp want, het ging immers om een bijna 3 maanden oude baby, dus wilden wij dat zij volledig werd nagekeken in het ziekenhuis. Julia kreeg een volledige röntgen scan, een CT-scan van haar hoofd die avond/nacht heeft ze die onderzoeken nog gekregen, bij de röntgen scan was er niks te zien, op de CT-scan zag een dienstdoende radioloog dat haar linkerkant van haar hersenen opgezwollen was, met deze mededeling kwam de kinderarts terug wij schrokken ons kapot en wisten niet hoe dit zou kunnen. De kinderarts zei ook dat ons kindje helemaal onder de blauwe plekken zat, van top tot teen. (laat duidelijk zijn dat het kindje nog nooit geen blauw plekje heeft gehad, dit word bevestigd door buren, oma’s en opa’s, huisarts waar ze wekelijks onder controle komt en het consultatiebureau). De desbetreffende kinderarts beschuldigde ons meteen van kindermishandeling, dat kwam in haar gedachtegang op (hier was mijn buurvrouw bij en man). ze wouden meer onderzoek doen hoe het kon dat haar linkerhelft opgezwollen was, wij wouden dit ook dus ze zou ter observatie blijven in het ziekenhuis.
Een vervolgonderzoek een MRI-scan die zou pas plaats gaan vinden op maandag. Oma van onze dochter en wij gaven hierbij direct aan dat dit onacceptabel was te wachten tot maandag. Toen wij zaterdag weer bij ons dochtertje kwamen na eerst gebeld te hebben. Toen vertelden ze dat ze de MRI-scan gingen doen. Op moment van binnen stappen waren ze net terug met onze dochter van de volledige mri scan. Dus niet wachtend tot maandag maar het kon opeens wel.
Zaterdag heeft ons dochtertje een MRI-scan gehad, hierop was niks te vinden, ook de zwelling die de radioloog de avond ervoor zag was niet te zien. Wat blijkt? Heeft de radioloog het verkeerd gezien die avond ervoor, een CT-scan geeft drogbeeld bij een pasgeboren baby’tje, dit komt omdat het kindje zijn/haar hoofd nog niet volledig ontwikkeld is. En de dienstdoende kinderarts het klakkeloos overgenomen. Wij ons druk gemaakt om niks. Dat zou niet mogen dat zulke uitspraken worden gedaan midden in de nacht en ouders familie en verder betrokkenen van onze dochter kapot laten schrikken.
Julia moest wel een aantal dagen blijven voor observatie in het ziekenhuis gekoppeld aan een monitor en een aantal draadjes die vlak onder haar hoofdhuid waren in gebracht om alles in de gaten te houden. (bloeddruk, hartslag, hersenactiviteit etc).
Die draadjes in haar hoofdje deden onderzoek naar haar hersenactiviteit, hier was ook geen afwijking op te zien. Toen heeft na de drie dagen obeservatie nog een EEG onderzoek gehad (allerlei draadjes geplakt op haar hoofdje), en dat is als moeder zijnde verschrikkelijk moeilijk om dat te zien terwijl je kindje pas bijna 3 maanden oud is. Ook uit dat onderzoek bleek dat ze geen afwijkingen had. Ze konden dus niks vinden, ze hadden alle mogelijke onderzoeken uitgevoerd bij ons dochtertje. Er was niks met haar aan de hand, behalve dat ze eventueel nog moest blijven ter observatie voor haar voeding omdat, ze teruggezet was naar 7×110 ml met een schepje Nutriton erbij. Waarop wij dus aangaven dat we dan erop stonden dat ze werd overgeplaatst naar een beter ziekenhuis gezien hoe ons dochtertje is behandeld door de verpleging daar op de afdeling, dat is niet normaal. En de uitspraken die gedaan waren er geen vertrouwen meer in de artsen te hebben, behalve 2 verzorgende, die gingen met haar om alsof het hun eigen dochtertje was. Wij hebben de dokter verteld wat wij hebben gezien op de webcam ( we konden haar 24/7 volgen als we s’avonds weg gingen na de hele dag daar gezeten te hebben ), wij hebben gezien dat op een hardhandige manier de speen bij ons dochtertje werd ingehouden (ze werd bij haar voorhoofd en zijkant van hoofd beetgepakt op zo’n manier dat iemand gewurgd word), en hoe hardhandig zij werd behandeld als haar luier werd verschoond of schone kleding aangetrokken werd. Blijkbaar is ze daardoor op der pik getrapt die ze niet heeft waardoor zij een VALSE AMK melding heeft gemaakt.
Ze heeft gemeld dat ons dochtertje volledig onder de blauwe plekken zat, van top tot teen. Laat duidelijk zijn dat het kindje nog nooit geen blauw plekje heeft gehad, dit word bevestigd door buren, oma’s en opa’s, huisarts waar ze wekelijks onder controle komt en het consultatiebureau.
De dag erna is ze met ontslag naar huis gegaan. En er was door de arts een vervolgafspraak in een ander ziekenhuis voor de voeding 2 dagen erna. Die dag dat ze met ontslag mocht is ze ook bij het consultatiebureau geweest voor haar eerste prikjes en gehele controle bij de kinderarts daar ( die ook niets kon vinden ).
Door de AMK-melding werd ik 2 dagen erna gebeld door een medewerker van het AMK, ik zat op dat moment in de auto samen met oma van Julia, mijn man en ons dochtertje Julia onderweg naar een afspraak bij de kinderarts voor haar voeding. Ik zei al meteen tegen deze mevrouw dat ik het gesprek ging beëindigen omdat, ik er momenteel geen tijd en behoefte in had. Ik hing dus op, wij naar de afspraak. Afspraak goed verlopen, niks op aan te merken, nog volledig gecontroleerd door een kinderarts, helemaal gezond. Dus wij zijn net 10 a 15 minuten thuis van de afspraak, het was etenstijd en Oma van Julia wou net vertrekken gezien Anna de moeder aan het eten wou gaan beginnen. Toen werd er aangebeld. Staan er 2 dames van het AMK onuitgenodigd ineens voor de deur. Of ze even binnen mogen komen? Nee sorry dames, het komt ongelegen gezien we net thuis komen van de kinderarts en nu net aan het avondeten gaan beginnen. Toch nog een paar keer vragen of ze binnen mogen komen gezien ze een melding hebben gehad. Nee sorry dames, mijn man met oma van Julia hadden dus AFGESPROKEN dat het AMK Oma van Julia zou bellen om voor die dag een afspraak te maken, hier stond de buurvrouw bij die eerder in het verhaal is genoemd. De 2 dames haar telefoonnummer genoteerd, ja mevrouw we gaan u morgen bellen voor een afspraak.
Dan zou je denken dat het goed zit en 2 volwassen mensen zich aan de afspraak zouden houden… NIET DUS… Wat gebeurt er dus vervolgens op de vrijdag?
Op vrijdagochtend worden we wakker, mooie dag. Wij eindelijk het nieuwe wipstoeltje binnen gekregen die middag na lang wachten. Ons dochtertje nog wat verwend met wat nieuwe kleding, lekker buiten geweest.. Lekker van het gezinsleven genieten met je pasgeboren dochtertje denk je dan. Tot dat je s’avonds lekker even op bed zit met je dochtertje en er plots 2x word aangebeld. Anna kijkt uit het raam wie er voor de deur staat en zag de Politie staan, verder niemand. We dachten, het zal vast wel onbelangrijk zijn. Bellen ze nog een keer aan, dus ik zeg tegen mijn man Kevin ga jij maar even.
Hij doet de deur open en ze stappen binnen, in totaal 8 politieagenten, 4 binnen, 4 voor de deur. 2 van de Raad voor de Kinderbescherming en 3 van Jeugdzorg. Ze kwamen voor Julia. Ze hadden een machtiging voor een spoeduithuisplaatsing mondeling verkregen van de kinderrechter. Ze maakten eerst nog de fout door een verkeerde voornaam van ons dochtertje te zeggen, zo goed waren ze op de hoogte. Wij als ouders overstuur, ons dochtertje overstuur, we snapten niet waar dit vandaan kwam.
Nu blijkt dus dat het AMK de melding heeft doorgezet naar Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming en het AMK heeft hun verteld dat er op geen enkele wijze contact mogelijk was met ons, terwijl we donderdagmiddag een afspraak hebben gemaakt!
De 2 domme mutsen die bij ons aan de deur zijn geweest, hadden duidelijk afspraken gemaakt met Oma en vader van Julia, vonden het te moeilijk ofzo om dit aan hun leidinggevende door te geven dat we een afspraak hadden gemaakt voor vrijdag.
Want bij navraag bleken ze dit verkeerd overgebracht te hebben. En door dat hebben ze een spoeduithuisplaatsing aangevraagd bij de rechter. Zo zie je maar dat met bepaalde mensen geen afspraken gemaakt kunnen worden helaas.
Wij zijn vrijdagmiddag nog bij de huisarts geweest, wekelijks komen we daar omdat, we graag willen weten hoe het gaat met de gezondheid van ons kindje, zeker in de eerste maanden. De huisarts controleert haar altijd van top tot teen, volledig onderzoek, heeft nooit wat aangetroffen bij ons dochtertje.
Dus goed, we moesten haar wel meegeven, ze hadden nou eenmaal die machtiging ook al wouden we dat niet, we stonden te trillen op onze benen. Omdat ons dochtertje ook helemaal overstuur was vroeg ik de personen die binnen stonden om naar ons verzoek te luisteren en ten eerste de voordeur dicht te doen, ik vind namelijk niet dat de hele buurt hoeft mee te genieten van het toneelspel wat ze opvoeren. En ten tweede of er 2 agenten en 1 van Jeugdzorg en 1 van de Raad voor de Kinderbescherming binnen konden blijven. Nee mevrouw, dat kan allemaal niet. Nou prima, rare gang van zaken dit. Anna de moeder wat kleding bij elkaar gepakt.
Vroegen ze op een gegeven moment of ze onze Maxi-Cosi konden krijgen want, die hadden ze zelf NIET bij zich. Goed voorbereid dus. Mijn maxi-cosi kregen ze niet, hun verantwoording, hun komen ons kind ontvoeren moeten ze voor veilig vervoer ook zorgen, toch? Toen gingen ze weg, advocaat gebeld, oma’s en opa gebeld etc.
Voor ze nog weggingen vroeg ik aan ze: wanneer kan ons kindje eventueel naar oma toe (netwerkgezin)? Ja mevrouw dat kan maandag allemaal in werking worden gesteld. Het is nu inmiddels week verder en ons kindje zit nog steeds ergens in een crisis pleeggezin, er is nog helemaal NIKS in werking gesteld en dat gaan ze voorlopig ook nog niet doen ook.
Toen werd het maandag, eindelijk contact gekregen met de persoon die over de zaak ging ( na het hele weekend bellen ), wij hebben geëist ons kindje te willen zien dinsdagmiddag. En nogmaals het verzoek neergelegd over wanneer ze gingen onderzoeken of ons kindje naar oma kon. Ja mevrouw, we moeten eerst op zoek naar een vaste gezinsvoogd en daarna kunnen we dat allemaal gaan regelen. Ze wist ook niet zeker of ze ons kon garanderen dat we dinsdag ons kindje konden zien. Echt werkelijk waar niet normaal.
Dinsdagochtend worden we gebeld. We mogen haar zien, s’middags om 4 uur op een Jeugdzorg kantoor natuurlijk. Wij blij natuurlijk dat we onze dochter mogen zien.
Dan vervolgens hier een verslag van het bezoek dinsdag 10 maart:
De afspraak stond op 16.00 uur, wij zelf hebben ons gemeld bij de balie om 15.45 uur. Na enkele min zag ik dat de telefoniste aan het bellen was en zij vervolgens opstond richting ons in de wachtkamer. Ze melde ons dat mevrouw wat verlaat was door drukte verkeer, aangegeven dat we iets verbaasd zijn en dat wij ook weleens last hebben van verkeer(maar altijd rekeninghoudend mee en op tijd te vertrekken).
Om 16.15 uur heeft Oma  van Julia zich wederom gemeld bij de balie, medewerker was vergeten met wie we afspraak hadden, Oma heeft haar gezegd dat we dit bij aanmelding al hadden aangegeven, na enige aarzeling en zoekwerk wist ze het weer. Heeft contact gezocht terwijl Oma aan balie stond te wachten, en kreeg met excuus te horen dat het nog zo’n 10 min zou gaan duren. Wederom na 20 min heeft Oma van Julia zich opnieuw gemeld er waren tenslotte al 20 min weer verstreken.
Weer gebeld kreeg voicemail van die mevrouw, Oma is blijven staan bij de balie, ze heeft na zoekwerk iemand telefonisch gesproken met de mededeling dat er bezoek al zo’n 45 min in de wachtkamer zat te wachten op die mevrouw. Toen Oma nog wachtende was bij de balie zag zij 2 dames waarvan een Julia in armen had binnen lopen. Dus is zij richting wachtkamer gegaan. In de bezoekkamer zichzelf voorgesteld als Oma. Ook aangegeven een verslagje te maken over deze ontmoeting.
De tijdelijke gezinsvoogd vroeg Oma om een papiertje (dat had ze niet bij zich) Oma heeft haar papier gegeven en gezegd geen pen voor haar te hebben.
In de tussentijd stond de voeding van Julia op tafel ze gaven aan ons aan dat het tijd was voor een flesje. Waarvan wij direct constateerde dat dit niet de voeding was die Julia behoort te krijgen, Anna de moeder gaf dit ook aan bij Oma. En inderdaad de voeding was niet de Standaard Nutrilon 1 met toevoeging Nutriton. Er stond nu Nutrilon 1 HA koemelk allergie op tafel. Oma heeft hierbij heel duidelijk aangegeven wie heeft dit bepaald om dit te geven. En dus volledig de voeding te negeren die ouders hadden verteld. Dit gezien ouders vrijdagavond bij inval duidelijk een aantal keer hebben gezegd welke voeding ze krijgt. En ook wilde ouders alles meegeven voeding, luiers enzovoorts(was niet nodig is gemeld vrijdag) Ook heeft moeder dit telefonisch aangegeven bij de tijdelijke gezinsvoogd (maandagmiddag) dit gesprek is opgenomen.
De tijdelijke gezinsvoogd probeerde zich hier uit te praten door te zeggen dat ze dit telefonisch had gehoord, door te zeggen is nu genoteerd. En dat het nu van belang was dat Julia haar fles kreeg. Beiden medewerkers (tijdelijke gezinsvoogd en collega ter ondersteuning) wisten niet zo goed hoe flesvoeding te maken en speelden het zo uit bij de ouders dat er nu duidelijkheid moest komen jullie maken de fles of wij. Oma heeft hierbij aangegeven dat zij dat niet konden verwachten wat de verhoudingen zijn van dit voor ouders onbekende product. ( ze wouden 2 schepjes over 120ml water doen bijvoorbeeld )
Er was vanuit ons als ouders veel verontwaardiging( wat logisch is) en wij als ouders deden af en toe uitspraken wat enigszins ongepast was. Wat Oma van Julia overigens wel kan begrijpen, maar kan ook tegen ons gebruikt worden. Oma heeft aangegeven op een moment in bijzijn van collega ter ondersteuning (andere was fles aan maken) dat we er waren voor Julia en dat het enigszins ongepast was.
De tijdelijke gezinsvoogd was terug en Oma heeft haar gevraagd of zij een aantal vragen mocht stellen tijdens ontmoeting gezien er maar een uurtje beschikbaar was. De Oma van Julia zag de collega van de tijdelijke gezinsvoogd kijken/dingen doen met telefoon, gevraagd of het gesprek aan het opnemen was en vertelde nee kijk naar tijd gezien het een uurtje maar was. Aangegeven oke het is dan toch niet zo gezien jullie te laat waren het dus ook zo zou stoppen, nee zou duren tot 17.30 uur.
Oma van Julia heeft de vraag gesteld waar het wettelijk bepaald is dat Julia dus op avond van ontvoering gezien is door een forensisch arts (ouders kwamen dit pas te weten 4 dagen erna.), nogmaals heeft Oma aangegeven dat het zonder ouders gedaan is(ouderlijk gezag ligt bij ouders), waar zijn de regels te vinden? Ze vertelden Oma dat dit een standaard is wat ze doen wederom heeft Oma weer gevraagd waar dit wettelijk bepaald is. Verwezen Oma naar de juridische afdeling want de stukken hierover hoe en wat konden ze niet overleggen. Forensische arts zou onafhankelijk zijn echter gaven ze geen namen hierover want deze zouden alleen werken met instanties?
Oma heeft gevraagd wie de Skeletstatus wilde van Julia, dit zou gezegd zijn door forensisch arts, wij hebben duidelijk aangegeven dat Julia volledig onderzoek tot en met MRI scan heeft gehad in het ziekenhuis. De tijdelijke gezinsvoogd had telefonisch aangegeven bij ouders maandag over dit onderzoek nog een telefoontje te moeten plegen met het ziekenhuis. Ouders hadden al aangegeven geen toestemming hiervoor te verlenen zonder dat zij hier bij zijn.
Omdat de tijdelijke gezinsvoogd zoals ze vermelde dinsdagmiddag tijdens bezoek al 2 dagen aan bellen was met ziekenhuis en zij niet de arts te pakken kon krijgen, heeft ze een mondeling toestemming aangevraagd bij de rechter( dit kon volgens haar ) Zei nu te wachten op het ziekenhuis wanneer dat plaatsvindt. Oma heeft wederom duidelijk vermeld ouders hebben gezag en willen daar bij zijn. De tijdelijke gezinsvoogd had daar enigszins overleg over gehad met leidinggevende en zei erbij dat een van de ouders erbij zou kunnen zijn? Oma heeft ook duidelijk aangegeven als datum bekend is ouders hiervan op de hoogte te stellen( tot op heden nog niks vernomen hierover) Als er überhaupt al noodzakelijkheid was van dat onderzoek was er wel degelijk haast meegemaakt(zoals ze benadrukte dus niet te kunnen wachten op kinderarts ziekenhuis waar ze wachtende op was). En dat niet wilde maar mondeling toestemming had/heeft verkregen? Maar het zou ook zomaar eens kunnen dat het inmiddels plaats heeft gevonden en dat ze dit dus niet hebben gezegd/vermeld want er was tenslotte zoveel haast bij? Een 3 dagen later blijkt dus dat de tijdelijke gezinsvoogd verhaaltjes heeft lopen opgehangen tijdens het bezoekmoment.
Er werd namelijk gemeld door onze advocaat vrijdags dat hierover nu een schriftelijke toestemming over aangevraagd zou zijn maar dit moest 3 dagen na het lulverhaal van tijdelijke gezinsvoogd nog gedaan worden.
Het uur ging snel voorbij en ze kregen haast om het af te ronden. Oma van Julia heeft niet eens alles kunnen vragen wat ze wilde vragen.
Dit is wat de Oma van Julia heeft gezien:
Wat ik gezien heb is dat mijn kleindochter verkeerde voeding had, terwijl duidelijk doorgegeven is. Had een veel te kleine luier om waardoor bij de lies/beentjes allerlei irritatiesplekjes rode plekken zaten. Bij haar billetjes had ze rode uitslag tussen de bilnaad wat ik tot gisteren nog nooit heb gezien bij kleindochter. Ze had een ander flesmerk ook dit is duidelijk gezegd door ouders welke fles ze het makkelijkst drinkt Haar ene oogje was lichtelijk irritatie te ontdekken ze was anders als dat ze bij haar ouders was, lichtelijk stress te ontdekken. Haar flesje die de tijdelijke gezinsvoogd gemaakt heeft, de vader heeft gevraagd hoe ze dit gemaakt heeft. Ze vertelde water te hebben opgewarmd, daarna dus verkeerde voeding en schepje nutriton erbij en in totaal 3x verwarmd. Echter is Julia zo en zo gewend maar ook vooral mijn eigen ervaringen en dan ook de normale procedure wat je bij Nutrilon doet zoals ouders dit ook deden. Water en voeding dit vervolgens te verwarmen en als laatste Nutriton erbij en dan niet opnieuw verwarmen. Bovendien voor zover ik weet is dat met Nutrilon 1 HA die ze dus van hun heeft, de nutriton niet eens toegevoegd mag worden. Ze dronk overigens 120 ML ook dit is dus niet zo doorgegeven door ouders 7x voeding 110 ml. Dit is duidelijke afspraak gemaakt met kinderarts en dit zo te houden tot en met de volgende poliklinische controle. En alleen dit te volgen en niet met advies mee gaan van een eventueel consultatiebureau. Wat ik ook gezien heb na de flesvoeding kwam er behoorlijk wat melk terug bij Julia iets wat bij ouders ik nog nooit gezien had.( dit kan ook kloppen gezien de verkeerde voeding die er op tafel stond) Medewerkers waren ook niet voorzien van Spuugdoekjes door pleeggezin waar een baby normaal de gelegenheid krijgt om bij een van flesgevers op het buikje liggend(baby te boeren). De tijdelijke gezinsvoogd ging weg om dat te halen duurde vrij lang kwam terug met papieren doekje omdat spuugdoekjes niet mee waren gekomen.
Dit is wat wij als ouders zijnde hebben gezien bij ons dochtertje Julia:
Ze was sterk afgevallen in haar gezicht en ze voelde ook een stuk lichter aan.. Ze hebben haar al die tijd VERKEERDE voeding gegeven, ze krijgt Nutrilon Standaard 1, wat geven hun? Nutrilon voor kindjes met koemelkallergie, die ze niet heeft.. :s Ze geven haar verkeerde merk fles.. Te kleine Pampers, arm kindje had maat 1 aan terwijl ze maat 3 heeft.. Ding zat zo strak dat ie niet nog langer had moeten blijven zitten anders was het gaan bloeden misschien wel.. Ze stonk verschrikkelijk alsof ze al die dagen niet in bad is geweest, uberhaupt is gewassen.. Ze had hetzelfde kledingstuk aan als waarin ze vrijdag meeging.. Ze had een geirriteerd oogje, het was helemaal rood.. Op der lichaam zaten rode plekjes van irritaties en ze had een zeer droge huid, allemaal schilfertjes.. Ze had last van uitslag tussen haar billen, je zag overduidelijk dat daar al dagen niks op gesmeerd was zoals zinkzalf zo rood was het. :s Echt werkelijk waar, niet normaal dit.. Te triest voor woorden..
Ze waren overigens beiden op het laatst wat geïrriteerd(zal vast ook te maken hebben met opmerkingen ouders enzovoorts) begon weer over de keus zelf voeding maken of zij. Oma heeft de opmerking gemaakt hierbij wat nog veel handiger was geweest dat pleeggezin een compleet gemaakt flesje had mee kunnen geven. De ouders maken tenslotte ook voor 24 uur tegelijk voeding en wordt bewaard in de koelkast. En zo gaat dan ook een flesje mee als zij ergens heen moeten.
Oma heeft wederom gevraagd waarom het zolang duurt dat er een vaste gezinsvoogd is, ze waren hier notabene vrijdag al mee begonnen( dit laatste heeft Oma niet vermeld bij hun) wel gezegd dat Julia had geplaatst moeten worden bij Oma als ze niet veilig zou zijn. Echter was de mening van hun er was zoveel haast bij en Julia liep zoveel gevaar dat dit allemaal zo moest gebeuren. Maar dat ze dat wel op ging starten enzovoorts.
Ouders hebben gevraagd wanneer volgende ontmoeting zou zijn met Julia, standaard koel en koud antwoorden ze daar op 1x per week (normaal is 1x per 2 weken zelfs).
Ouders schrokken, Oma overigens ook en hebben aangegeven dat dit onaanvaardbaar is bij een baby van bijna 3 maanden oud.
Oma heeft diverse malen wederom aangegeven eens te gaan beginnen aan onderzoek netwerk gezien medewerker Raad voor de Kinderbescherming dit aan Oma heeft gemeld 2 dagen na de ontvoering en ook aan ouders tijdens de ontvoering. We hebben haar een aantal keren gevraagd dus je gaat ons bellen morgen dat zou ze gaan doen. Helaas heeft Oma zelf haar voicemail ingesproken ze heeft overigens niet teruggebeld, tot op de dag van vandaag nog niet. Oma heeft ook de voicemail ingesproken bij de leidinggevende, ook deze heeft nog steeds niet terug gebeld.
Wij vinden het een kwalijke zaak dat wij drie dagen wachtende zijn op een onderzoek naar mijn Oma wat al opgestart had kunnen worden op maandagmiddag volgens medewerker Raad voor de Kinderbescherming. Jeugdbescherming zoals ze zich nadrukkelijk benoemde maken totaal geen haast ermee om onderzoeken te starten en zijn vooral bezig met zogezegde regeltjes ofzo waarvan ze ons dan vervolgens door verwijzen naar de juridische afdeling. Wilde ook ons geschreven verslag niet inzien en ondertekenen want dat mocht dan weer niet dat moet een leidinggevende dan weer doen
Wij maken ons behoorlijk zorgen over onze dochter Julia die in een onbekend gezin zit, daar verkeerde voeding krijgt, en de eerder beschreven waarnemingen van Oma (hierboven). En dit dan allemaal na wat er plaats heeft gevonden op de avond van ontvoering met de wetenschap dat er dus duidelijke afspraken zijn gemaakt met het AMK. Die zich dus niet aan deze afspraak gehouden hebben.
Woensdag hebben wij de hele dag gewacht tot we gebeld werden, niemand is gebeld. Teamleider was natuurlijk weer afwezig en er was verder niemand. Wel iemand van de Raad voor de Kinderbescherming gesproken maar die had een vrije dag dus die zou donderdagmiddag terugbellen.
Donderdagochtend rond een uur of 12 maar dan zelf gebeld naar Jeugdzorg, gevraagd naar de tijdelijke gezinsvoogd, ja mevrouw die is niet aanwezig vandaag die heeft een vrije dag.. Nou lekker dan!!! Verbind me dan maar door met haar leidinggevende. Ja mevrouw die zit in bespreking.. Ja toch niet de hele dag neem ik aan? Ja eigenlijk wel, aan 1 stuk door.. Yeah right, ze zal vast wel een paar minuutjes vrij hebben tussendoor om mij te bellen dus leg dat verzoek maar bij der neer en ik wil sowieso iemand spreken hierover want wij zijn ons kapot geschrokken over hoe ons dochtertje eruit zag afgelopen dinsdag, wij niet zijn teruggebeld woensdag, betreft onderzoek zodat ons dochtertje naar Oma kan en om een afspraak door te geven voor de huisarts om haar volledig te laten nakijken. Ja mevrouw ik ga u dan even doorverbinden.. Primaaa! Ik doorverbonden met 1 of andere afdeling die dus van de zaak afwist, ik me verhaal gedaan. Ja mevrouw ik ga even intern overleggen, ik bel u zometeen terug. Prima.
2 uur later, nog steeds geen telefoontje terug.. Dus wij weer zelf bellen, want ja hun kennende als je op hun moet wachten is er weer een werkdag voorbij.. Ja mevrouw, u word zometeen teruggebeld, mijn collega is net terug. Prima. Ongeveer 15 minuten later word ik teruggebeld. Ja mevrouw daar ben ik weer. Ik heb even overlegd en wij zullen uw klachten overleggen met het pleeggezin en als hun ( let op : HUN ) het nodig vinden om met Julia langs de huisarts te gaan dan zullen zij dat doen bij de huisarts in hun buurt. Pardon? WIJ zijn de ouders met gezag, wij bepalen of het nodig is dat zij naar de huisarts gaat, niet de pleegouders. Wij hebben sowieso wekelijks controle bij ONZE huisarts. Ik heb tegen haar gezegd dat ik verwacht dat zij  bij onze huisarts aanwezig zal zijn. Het moet niet zo zijn dat wij naar hun wensen en regeltjes maar gaan spelen, wij worden niet teruggebeld, ze houden zich niet aan afspraken. En dat moet dan Jeugdbescherming voorstellen.
Over hetgeen betreft het onderzoek naar het netwerk willen ze eerst een gesprek met de ouders en daarna pas gesprek met degene waar ons dochtertje dan heen zou gaan. En dat zou allemaal pas gaan plaats vinden na de zitting volgende week dinsdagochtend 9 uur, omdat ze eerst de uitspraak moeten afwachten van de Kinderrechter, uiteraard winnen wij, want dit is werkelijk waar nergens op gebaseerd.
Echt niet normaal, dat betekent dus dat ons kindje langer dan een week in een onbekend pleeggezin sowieso verblijft waar ze VERWAARLOOSD word!! Terwijl ze allang naar haar Oma kon. We worden van het kastje naar de muur gestuurd continue, iedereen is afwezig zogenaamd degenen die erover gaan in eerste instantie, en de tijdelijke gezinsvoogd en haar leidinggevende nemen niet de verantwoording om terug te bellen. We hebben ieder telefoongesprek opgenomen.
De Oma van Julia is diezelfde donderdagmiddag nog gebeld door de Raad voor de Kinderbescherming, hetzelfde verhaal als wat ik kreeg van degene waar ik door terug werd gebeld. We moeten nu afwachten tot morgen (vrijdag) dan hopen we dat de tijdelijke gezinsvoogd en haar leidinggevende hun verantwoording nemen en ons terugbellen.
Meer kunnen we niet doen, we proberen met man en macht te vechten voor ons kindje maar het lukt niet, we krijgen geen informatie niks. En we willen zo graag ons kindje terug, wij hebben niks misdaan en zullen dat ook nooit doen! Hoe de wet hier in Nederland geregeld is klopt voor geen meter. Het kan niet zo zijn dat de goede gezinnen hieronder lijden terwijl we niks misdaan hebben! De kinderarts is gewoon op der pik getrapt die ze niet heeft gezien wij hebben gezegd dat wij haar dan wouden overgeplaatst hebben naar een beter ziekenhuis waar betere doktoren en verpleegsters zitten, logisch toch? Wij willen het beste voor ons kindje. En die 2 domme trutten van het AMK die niet hebben teruggekoppeld dat ze ons vrijdagochtend moesten bellen voor een afspraak te maken..
En om die reden hebben ze ons bijna 3 maanden oude kindje met 8 politieagenten, 3 van Jeugdzorg en 2 van de Raad voor de Kinderbescherming ontvoerd, want zo is het gewoon.
We weten niks, we mogen niks weten over waar ze is, het is gewoon onmacht. En het trieste eraan is dat een bijna 3 maanden oude baby moet lijden onder hun domme acties omdat ze weer eens slecht in de media zijn geweest nadat ze net 2 dagen met ontslag uit het ziekenhuis was. Hoe triest is dat dan? En al helemaal dat je dan je baby 1x per week een uurtje mag zien?!
Het moeten Jeugdbeschermers voorstellen maar, dat zijn het absoluut NIET!!
Vrijdags zijn wij voor overleg naar de advocaat geweest, een aantal stukken en bewijzen overlegd. We staan er goed voor. Nog de laatste dingen regelen met de huisarts en het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis worden wij gebeld door Jeugdbescherming, of we langs kunnen komen die dag voor een persoonlijk gesprek. Prima, we komen er meteen aan. Halfuur later staan we op kantoor, benieuwd wat ze willen. Komen er 2 dames aan, 1 die er Vrijdag bij ontvoering bij was en 1 die zou de vaste gezinsvoogd worden. Nou nou, eindelijk een vaste gezinsvoogd, wat heeft dat lang moeten duren. Smoesje hier, smoesje daar. Komen we op een gegeven moment op het onderwerp pleegouders, we hebben onze zorgen over ons kindje meerdere malen gedeeld met hun, krijgen we te horen, dat toen wij ons kindje Dinsdags mochten zien dat ze daarna meteen is OVERGEPLAATST naar een NIEUW pleeggezin zonder dat wij hier iets van wisten, het was die dag allang bekend en ze hebben het gewoon verzwegen voor ons. Werkelijk waar niet normaal. We zijn natuurlijk ontzettend boos geworden gezien ze wel dat nieuwe pleeggezin zo snel konden screenen en overplaatsen maar ze kan nog steeds niet naar mijn moeder. Nee want weet je waarom niet? Ze willen er geen spoed achter zetten en bovendien gaat het AMK een aangifte doen tegen ons van vermoedens van Kindermishandeling en omdat Oma betrokken is in ons gezin moet de Politie eerst maar eens gaan uitzoeken of Oma misschien dader is. Dus met andere woorden, Politie kennende, kun je maanden wachten tot die aangifte van de stapel af word gehaald en ben je zo minimaal een jaar verder. En dan willen ze pas onderzoek starten daar komt het letterlijk op neer.
Maargoed, ze hebben geen bewijs, wij hebben en zullen ons kindje NOOIT maar dan ook NOOIT mishandelen en wij hebben genoeg tegenbewijzen.
Wij wouden dit verhaal graag met jullie delen, dit is de gang van zaken hier in Nederland jammer genoeg. En per 1 januari 2015 is het hier alleen nog maar slechter en slechter geworden.
Maar lieve Julia, aanstaande Dinsdag winnen wij de rechtszaak en zul je hopelijk weer bij papa en mama zijn, want wij zullen voor jou vechten tot het einde. Jij hoort bij ons thuis en niet in een onbekend gezin die jouw verwaarloosd, bij ons kreeg je alles. Als je ook maar 1 nat plekje of een vlekje in je kleding had kreeg je van ons al schone kleding aan, en nu? Nu had je gewoon hetzelfde aan als waar je vrijdag in meeging. We missen je zo ontzettend erg meisje. <3
P.S. Wij vinden het zo jammer dat een normaal en goed gezin moet lijden om het feit dat Jeugdzorg en al die instanties de afgelopen tijd zoveel fouten hebben gemaakt dat ze nu ineens een schone lei moeten behalen en dat goede gezinnen hieronder moeten lijden!!
UPDATE!!! 18-3-15
Afgelopen dinsdag hebben we de rechtszaak gehad..
De rechter twijfelde onwijs aan hun verhaal maar, gezien hij geen medisch specialist is heeft hij geeist dat de skeletstatus binnen nu en 3 weken gebeurd moet zijn en dan moet er een nieuwe zitting plaats hebben gevonden.
Hij heeft dat geeist omdat hij het verschil niet weet tussen een MRI en een Skeletstatus, dus hij wilt het zeker voor het onzekere.
Als hieruit blijkt dat er niks is, moet ze per direct naar huis, en is dit alles ook volgens de rechter niet nodig geweest.
We gaan sowieso in Hoger Beroep, gezien we dan eventueel schadevergoeding zouden kunnen krijgen.
Er word aangifte gedaan tegen de medewerkers van Veilig Thuis (voorheen AMK), tegen de medewerker van Jeugdbescherming (voorheen Jeugdzorg), tegen de kinderarts die de melding heeft gedaan.. Die mag zich verantwoorden bij het tuchtcollege..
Overigens hebben ze keihard lopen liegen bij de rechter. Ze zeiden dat die Skeletstatus alleen maar op donderdagochtend kon en dat er nog niet bekend was wanneer het plaats ging vinden. Wij hebben zelf het ziekenhuis gebeld, wat blijkt: kan 2 dagen per week..
Vanochtend hebben we Julia mogen zien.. Weer geschrokken.. We hebben haar gewogen.. Ze was in 15 dagen tijd maar 305 gram aangekomen.. Begint de gezinsvoogd op een gegeven moment over het flesje.. Zegt ze, ja om 7 uur had ze haar flesje gekregen en toen heeft ze 150cc gedronken.. PARDON??!! Ze mag MAAR 7x110cc en geen voeding van 150 cc krijgen!! Dit is voorgeschreven door de kinderarts in het ziekenhuis zo te houden tot de volgende controle.. Nee wat hebben de pleegouders besloten, 150cc te geven.. Nou we merkten het al meteen aan Julia, ze gaf ook heel veel terug nadat ze haar voeding had gekregen (110cc).. Ze vertelde ons dat Julia voor het EERST sinds ontvoering heeft doorgeslapen vannacht.. Terwijl ze bij ons al VANAF GEBOORTE doorslaapt bij ons. Voor de voeding toen we haar luier gingen verschonen, zagen we meteen dat ze WEDEROM te kleine Pampers aan had, ze had nu maat 2 aan, en dit moet maat 3 zijn.. Ze zat nog steeds onder de rode irritatieplekjes, had ook een raar plekje op der hoofd, tussen der billetjes was het wel al iets minder rood geworden maar, het was nog steeds niet weg, dit terwijl wij bij elke voeding Sudocreme smeren of Zinkzalf en het is na een halve dag tot een dag weg!!! Ik heb zelfs 112 gebeld nadat ik het hoorde over die voeding.. Maar de Politie kan er natuurlijk niks aan doen.. Zeggen ze..

We missen je zo meisje, je hoort daar niet, je hoort hier bij ons, waar je lekker na iedere voeding bij papa en mama lag, lekker word ingesmeerd en zelfs na iedere voeding lekkere schone kleertjes aan.. <3

Nog even volhouden meisje, we zijn er mee bezig en vechten voor je!

Media en de 2e kamer is ingeschakeld.. Alles komt goed.. Bedankt voor alle steun en lieve reacties.. <3 We houden jullie op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace