Verhalen

Een vader die een valse melding doet!

Terugdenkend aan… Lars

(Soms is er een goede jeugdwerker!)

 

afbeelding van jongetje“Natuurlijk vind ik alle gezinnen bijzonder, maar dit gezin heeft me lang aan het denken gehouden. Op een vrijdag kwam de vader van Lars, een 4-jarige jongen, bij ons op kantoor. Vader was in paniek omdat hij zich grote zorgen maakte om zijn zoon. Volgens zijn zeggen werd Lars door zijn moeder mishandeld. Huilend smeekte vader me iets te doen. Ik ben onaangekondigd naar moeder toe te gaan maar zonder succes want ze was niet thuis.

Lars was dat weekend bij zijn vader en als het verhaal klopte dan was hij in ieder geval veilig. Lars was bij de dokter geweest en ook de huisarts belde me om zijn zorgen te uiten. We spraken af dat hij op huisbezoek bij moeder zou gaan. Na het weekend belde ik met de huisarts om te horen wat zijn indruk van moeder was. Hij meldde dat hij een goed gesprek had gehad. Ze was niet onder invloed, niet warrig, haar huis was opgeruimd en ze vertelde een ander verhaal over dezelfde situatie. De dokter maakte zich geen zorgen meer. Omdat ik moeder zelf nog niet gesproken had, ben ik ook bij haar langs gegaan. Bij moeder aangekomen, kreeg ik dezelfde indruk als de huisarts. Daar was ik blij om maar wat was er dan wel aan de hand? Hoe konden we de veiligheid van Lars garanderen?

De volgende dag had ik van zowel vader als van moeder een voicemailbericht. Ik besloot om eerst moeder terug te bellen. Tijdens het gesprek deed ze een bijzondere onthulling. Vader had moeder opgebeld met een bekentenis… Direct na dit gesprek belde ik vader en hij vertelde iets wat ik niet voor mogelijk hield. Hij had het hele verhaal gelogen! Hij had zich zelfs bij het AMK voorgedaan als buurman en zijn zoon opgedragen aan de huisarts te vertellen dat hij geslagen werd. De reden? Moeder wilde naar Groningen verhuizen en hij dacht ‘ik mijn kind kwijt, jij je kind kwijt’. Verbijsterd was ik maar ook opgelucht. De kern van het verhaal is dat de jongen veilig is en dat is waar we dit werk voor doen!”

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Close
Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace