Uithuisplaatsing

Kind met overgewicht

tumblr_mdlwb30evp1qg39ewo1_500

Onder toezichtstelling

De kinderbescherming heeft ingegrepen en heeft drie kinderen onder toezicht laten stellen en kunnen mogelijk uit huis geplaatst worden, want als de kinderen niet afvallen, dan grijpen ze in!
Volgens de kinderbescherming was het noodzakelijk in te grijpen en het risico van gezondheidsproblemen werd te groot. Tot zover het berichtje wat in de krant staat.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/12317184/__Dik_kind_onder_toezicht__.html

https://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/08/jeugdzorg-stelt-te-dikke-kinderen-onder-toezicht/

 

Wanneer is er sprake van gezondheidsrisico bij kinderen?

Dan kun je heel veel voorbeelden gaan geven. Het is toch te gek voor woorden, dat de kinderbescherming kan dreigen je kinderen uit huis te plaatsen, wanneer het kind te dik is? Straks worden kinderen van rokende ouders ook nog eens uit huis geplaatst, of kinderen van ouders, die weleens een glaasje alcohol nuttigen. Stel je voor, je komt in de bijstand, de kinderbescherming haalt je kinderen bij je weg, want je kunt niet meer goed voor je kinderen zorgen. Pas op, krijg geen bon voor te hard rijden, want dan let je ook niet op de gezondheid van je kinderen, stel je voor, je kunt een ongeluk krijgen, met of zonder kinderen in je auto, maar het schaadt de gezondheid van je kinderen. Kijkt je kind teveel tv, of zit het te lang achter de pc, ook al een risico om je kinderen kwijt te raken! Er zijn zoveel redenen, waarom er door de kinderbescherming zou kunnen worden ingegrepen, omdat dit een risico is voor hun gezondheid, dat je altijd al bang zou moeten zijn dat iets dergelijks gewoon gebeurt!

De kinderbescherming

De kinderbescherming handelt, als het goed is, in het belang van het kind. Begrijpelijk is, dat er in elk geval een contact is geweest met de huisarts en een diëtiste, dat er ineens een kinderbescherming aan te pas moet komen, lijkt me dan ook wel heel bevreemd, maar zou goed kunnen, wanneer de ouders het kind als het ware aan het doodvoeren zijn. Toch vind ik zelf, dat deze taak meer bij de huisarts hoort te liggen en dat de kinderbescherming zich beter bezighouden kan met kinderen die mishandelt en misbruikt worden, want wanneer je weet dat er in elke klas van de basisschool wel een kind zit wat mishandelt en/of misbruikt wordt, dan denk ik dat ze zich daar beter mee kunnen bemoeien en die kinderen uit hun benarde situatie kunnen bevrijden. Een kind wat echt in nood zit, wordt genegeerd en een kind wat (teveel) voedsel krijgt, wordt straks uit huis geplaatst, omdat het te dik is.

Help mijn kind is te dik

De tv speelt handig in op deze materie en het trekt kijkers, dus hoge kijkcijfers, maar ook steeds meer kritiek op kinderen die mollig of mogelijk te dik zijn. Zo wordt er steeds meer aandacht besteed aan dit soort onzin en wordt er helemaal niet gekeken naar omstandigheden enzovoort. Krijgen kinderen tegenwoordig op school nog wel genoeg beweging? En zou het dan niet beter zijn om meer aandacht te besteden aan de reclame, die bij sommige programma’s wel om de 10 minuten doorkomt? De reclame spoort aan tot eten, tot lekker eten, wanneer daar al een verbod op zou komen, dan zou er op die bepaalde tijdstippen ook niet gegeten worden. Nu ook nog even kijken of het kind niet teveel tv kijkt, of achter de pc zit, want ook dat is een risico om dik te worden, maar misschien heeft het ook wel te maken met het inkomen van de ouders. Laat die ouders dan maar eens een bijstanduitkering krijgen, dan komt er niet zoveel lekkers meer in huis, zou je denken. Maar, die vlieger gaat ook niet op, want het voedsel van de voedselbank is ruim voldoende om er wel bij te varen. Wat moet je doen om aan de kinderbescherming te ontkomen? Stel je toch eens voor, dat er een stofwisselingsziekte wordt ontdekt bij je kind, waardoor je kind te dik is, ben je mooi je kind kwijt, heeft de kinderbescherming er beslag op gelegd!

Boos

Ja, ik ben boos, boos omdat er zo’n dreiging uitgaat van de kinderbescherming om een kind wat te dik is. Mijn dochter werd ook ineens dikker, maar het had een oorzaak. Nee, er was geen stofwisselingsziekte, er was wel een traagwerkende schildklier in beeld, maar er waren veel meer andere problemen, waardoor zij aankwam. Stress, psychische problemen, kunnen ook kinderen treffen. Of dat in dit geval zo is, dat weet ik natuurlijk niet, maar het zou zomaar kunnen. Wat ga je dan doen als kinderbescherming? Dreigen de kinderen bij hun ouders weg te halen? Ze zijn er toch in het belang van het kind? Dan ga je toch een kind niet dreigen met uithuisplaatsing als het niet afvalt? De kinderbescherming zit er altijd een beetje naast, toen de kinderbescherming mij, maar ook veel lotgenoten met mij, had kunnen redden, toen waren ze er niet, nu moet je oppassen, nu pakken ze zomaar je kind af!

Bron: https://artikelsite.info/Samenleving/Overige/4271-Kinderen-die-te-dik-zijn-kunnen-uit-huis-geplaatst-worden.html

Related Articles

One Comment

  1. Hallo ik wil iets dele en ik snap nog stees niet wrm mei 2 klijne kindren nog niet zein thius geplaats terwel ik me aan ale afspraak houw wat ze ook van me vragen en iut ijndlek zie je niks van terug ze noeme aleen negatiefe dingen geen postiefe dingen wat er is verandert wat je ook zeg geloov ze je niet ze kijk niet naar thius plaatsing aleen om weg van me te houwen mei 2 klijne kindren kan iemand me helpe die me kan begrijpen en aan mei kant staan !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Close
Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace