Uithuisplaatsing

Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?

Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?

[Gesteld op: 02-06-2013]


Toelichting:
Mijn vriendin is 5 jaar geleden in handen gekomen van een soort van “loverboy” zei heeft hierbij 2 kinderen gekregen…ook heeft hij haar strafbare dingenb laten doen! (huiselijkgeweld) maar dat laat deze man vanzelfsprekend niet toe! nu is het zo dat er een gevecht is om de kinderen ( op deze manier probeerd deze man grip op haar te krijgen) nu is dit een ZEER gemanipuleerde man! en hij probeert het leven zuur te maken op welke manier dan ook dreigen enz enz ondertussen is wel jeugdzorg ingeschakeld en er is een “gezinsvoogd”aangesteld en ze kregen 1x per week een gezindshulp…naar een tijdje bleek weer de situatie uit de hand gelopen te zijn is mevrouw met haar 2 kinderen bij haar vader ingetrokken! en deze keer is ze er echt van bewust en wil ze echt echt niet meer! maar de man stalkt haar politie hebben we allemaal aangiftes bij gedaan ze zijn op de hoogte maar druk bezig met bewijzen!! burojeugdzorg is van mening dat vader de kinderen moet zien! en ze zijn van mening dat vader een goede man is maar ondertussen lopen er allemaal poitie onderzoeken naar hem (drugs) en heeft hij in het verleden vrouwenhandel en wapenbezit op zijn naam staan! maar buro jeugdzorg vind kinderen moeten naar vader en moeder weigert dit te doen! ja de kinderen zien onder toezicht van jeugdzorg oke…naar een week belt jeugdzorg op en zegt u zou de kinderen om 2 uur hier brengen zodat vader de kinderenb kan zien op buro jeugdzorg (vergeten!) ze zegt ik kom er aan! en onderweg daarheen heeft vader hen klemgereden moeder geslagen waar kinderen bij waren(omstanders hbbn geholpen) en op haar en de kinderen geschoten met een gaspistool…de man is opgepakt! maar diezelfde avond zei ik tegen mijn vriendin meid slaap lkkr hier met je kinderen…en om half 10 nadat wij de kinderen rustig op bedje hadden liggen staat daar politie met jeugdzorg….ze kwamen de kinderen halen!! uit bescherming! maar moeder niet? wat we ook zeiden moeder mocht niet met haar kinderen mee en wij moesten die kinderen van bed afhalen weg met vreemden mee nadat ze dit al met hun vader moesten mee maken! moeder werd de volgende dag weg gebracht maar niet naar haar kinderen! de man zit nog steeds gevangen BJZ verlangd ook dat de vrouw totaal geen contact met NIEMAND hoe moet deze vrouw dit volhouden zonder kinderen jeugdzorg heeft fouten gemaakt! maar die arme kinderen zonder hun moeder?zelfs de gezinshulp( die jeugdzorg zelf heeft toegewezen) die iedere week bij dit gezin is het niet eens met BJZ
Antwoord:
Deze moeder heeft wel heel veel narigheid over zich heen gekregen en het is dus alleszins begrijpelijk dat ze haar kinderen mist! Maar de kinderen hebben ook veel meegemaakt! Agressie, huiselijk geweld, wapens. Teveel voor hun om dat allemaal te bevatten. Deze kinderen hebben (om in de toekomst erger te voorkomen) op dit moment vooral behoefte aan een rustige en vooral veilige omgeving. Daar kan gekeken worden hoeveel schade zij opgelopen hebben (want dat hebben ze zeker!) en welke hulp ze nodig hebben om hier zo goed mogelijk over heen te komen. Dat is de taak van jeugdzorg.
Kinderen hebben beide ouders nodig, omdat ze (vooral als ze nog erg jong zijn) niet kunnen begrijpen wat er allemaal aan de hand is en dus ook niet kunnen kiezen.  BJZ weet dat en zal, zodra dat enigszins veilig en mogelijk is proberen het contact tussen in dit geval moeder en de kinderen stap voor stap te herstellen. Dat moet voorzichtig gebeuren. Belangrijk is dus niet hoe moeder zich daar bij voelt, maar hoe de kinderen reageren. Het gaat tenslotte om hun toekomst. Het is dus ook niet zo dat vader de kinderen moet zien, maar dat de kinderen hun vader zien, omdat kinderen anders niet begrijpen waarom zij hun vader niet mogen zien. Dus ook daar is vader zelf niet belangrijk, maar hoe de kinderen reageren. Grote kans dat ze na de laatste gebeurtenissen erg bang geworden zijn. Dus ook daar is voorzichtigheid geboden.

Ondertussen doet moeder er goed aan nu eerst goed voor zichzelf te zorgen, om al deze ellende te verwerken en weer sterk te worden. Des te eerder kan ze er weer zijn voor haar kinderen. Ze moet dat niet alleen doen, maar vooral professionele hulp inschakelen. Dat is helaas geen taak van jeugdzorg.
Ondertussen is het voor moeder een belangrijke troost dat er in ieder geval goed voor haar kinderen gezorgd wordt tot ze dat weer zelf kan. Dat vraagt veel tijd en heel veel geduld van moeder.
Zo te lezen heeft ze in ieder geval uw steun. Gelukkig maar! Probeer echter samen met moeder nog meer steun in haar eigen omgeving te organiseren. Vraag bijvoorbeeld aan BJZ of zij willen helpen bij het organiseren van een Eigen Kracht Conferentie. Hoe meer hulp en steun moeder heeft, des te meer vertrouwen ze bij BJZ opbouwt om de kinderen uiteindelijk weer terug te krijgen.

Ik wens jullie heel veel sterkte en wijsheid!

 

https://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=275068

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace