TipsUw verhaal

Verhuizen naar Belgie is mogelijk

Verhuizen naar Belgie is mogelijk als je op de vlucht bent voor BJZ. Dat kan alleen als je alles officieel regelt en deze stappen volgt. Zoek een officieel GBA adres. Ga daar wonen.
Neem via je advocaat contact op met BJZ vraag hun om het dossier over te dragen aan de voogdij instelling in Belgie. zij nemen dan contact op met jou. Als je kinderen al uithuis zijn geplaatst door de Rechter op verzoek van BJZ. En je gaat vluchten riskeer je een cel straf van max 8 jaar voor het ontrekking aan het ouderlijk gezag. Dus moet je ervoor zorgen dat je niet staande word gehouden door de nederlands politie zij werken samen met BJZ. Als je eenmaal de Grens over bent zit je veilig

Rechter vraagt ots aan zonder daar toe bevoegd te zijn. Mijn dochter is geboren In Belgie. Volgens het Gerechtshof in Den Haag mag een reguliere rechtbank nederland geen uitspraak doen in deze zaak waarin ouders verblijven en woon achtig zijn in een ander land. Officieel hoort men de zaak over te dragen aan de in buitenland gevestigde voogdij instelling. Zij beoordelen dan de situatie opnieuw.

Gerelateerde artikelen

3 Reacties

 1. Ik twijfel er over…. Ben namelijk anderhalf jaar geleden geemigreerd met de kinderen naar Belgie. Heeft niet geholpen. Want ook toen uhp kids. Want jeugdzorg zegt: Nederlandse kindjes.
  Nu ben ik mijn nationaliteit aan het aanvechten.
  Als mijn nationaliteit komt te vervallen, vervalt ook automatisch de Nederlanderschap van de kids.

  Ik ben liever staatloos dan kinderloos!

  BTW: politiek asiel aanvragen heeft geen zin. Nederland wordt wereldwijd erkend als een veilig land. Zelfs als je glashard kan aantonen dat je ten onrechte dreigt te worden vervolgd of weggezet in een inrichting.

 2. Let op !!! BIj verhuizen of vluchten:
  1. haal de batterij uit je telefoon, want via simkaart en telefoon zal jeugdzorg en eventueel de politie de traceren;
  2. geldt ook voor je computer of tablet; (ze lezen je ip-adres af!)
  3. reis apart met je kind en wees niet alleen.
  4. Pas op met pinnen, dan weten ze je te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button