Tips bij AMK meldingen
Zodra u op welke wijze dan ook geconfronteerd wordt met een zorgmelding moet u gelijk maatregelen treffen om het de dames en heren van het AMK allemaal wat minder makkelijk te maken!
Volg het stappenplan en blijf uw emoties de baas!
1. Achterhaal door wie de zorgmelding is gedaan.
2. Stel deze zorgverlener per aangetekende post aansprakelijk voor het doen van de zorgmelding.
3. Ga geen discussies aan met het AMK of de CJG-GGD buiten het feit dat het niets oplevert kost het u alleen maar kostbare tijd en energie.
4. Wend u zo snel mogelijk tot een advocaat, of schakel uw rechtsbijstandverzekering in.
5. Vraag inzage in het dossier bij alle 2e lijns zorgverleners en let in het bijzonder op de contactregistraties die er over uw kind zijn bijgehouden. (konkelmomenten)
6. Trek alle verleende machtigingen aan de 2e lijns/rangs zorgverleners per direct in, denk hierbij vooral aan de GGD-CJG, en de school(machtiging) van uw kind.
7. Vraag vervolgens inzage aan in het dossier bij de huisarts en de specialist van uw kind, want ook deze kunnen negatief beïnvloed zijn door 2e lijns zorg.
8. Vraag een verklaring van uw huisarts of specialist waarin deze verklaart dat er nooit eerder sprake is geweest van kindermishandeling
9. Vraag na enige tijd ook inzage aan bij het A.M.K.
10 Controleer het onderzoeksrapport op leugen en bedrog.
11 Herhaal de stappen als het A.M.K. de zaak doorverwijst naar de Raad voor de Kinderbescherming.
Mocht uw zaak toch worden doorgeleid naar de Raad voor de Kinderbescherming en u heeft nog geen advocaat? Zorg dan dat u er dan wel één heeft!
Bij de Raad voor de Kinderbescherming werken precies dezelfde theemutsen als bij het AMK pas daar dus voor op!
https://medicasterplein.nl/index_bestanden/belangrijketips.htm