Nieuws over JGZ

Verdachte zedenzaak was jeugdzorgmedewerker

Verdachte zedenzaak was jeugdzorgmedewerker

tumblr_njtxkabdsu1tt1l8ao1_500

Bjorn Thimister en Jolande van der Graaf
VALKENBURG –
Een van de verdachten in het Limburgse seksschandaal, waarin een 16-jarig meisje tientallen keren werd misbruikt in een hotel in Valkenburg, was een medewerker van jeugdzorginstelling Icarus in Cadier en Keer.
Hij is ontslagen vanwege zijn betrokkenheid in deze zedenzaak. Dat bevestigen welingelichte bronnen rondom het onderzoek.

De man was samen met zijn vrouw werkzaam bij Icarus als begeleider van jongeren met ernstige (gedrags)problemen.
Saillant is dat de Icarus-medewerker Armin A. (22) (hoofdverdachte in het Limburgse seksschandaal) kende. A. zat in het verleden in jeugdgevangenis Het Keerpunt, dat naast Icarus in Cadier en Keer ligt.

Hier zou het tweetal elkaar hebben ontmoet. Volgens justitie heeft Armin A. zich schuldig gemaakt aan grootschalige loverboypraktijken.
Het OM heeft besloten om zeker 29 verdachten in dit geruchtmakende kinderseksschandaal te gaan vervolgen. Behalve Armin A., die al geruime tijd vastzit, zijn er in totaal 61 verdachten gehoord. De mannen die nu vervolgd worden, zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het plegen van ontucht met een minderjarige tegen betaling.
Het OM moet daarnaast nog twee of drie verdachten die in het buitenland verblijven horen en bij twee verdachten moet nog dna worden afgenomen.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24066257/___Verdachte_was_jeugdwerker___.html

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace