Nieuws over JGZ

Verdachte zedenzaak was jeugdzorgmedewerker

Verdachte zedenzaak was jeugdzorgmedewerker

tumblr_mj8536I3xp1r9da42o1_500

Bjorn Thimister en Jolande van der Graaf

VALKENBURG – Een van de verdachten in het Limburgse seksschandaal, waarin een 16-jarig meisje tientallen keren werd misbruikt in een hotel in Valkenburg, was een medewerker van jeugdzorginstelling Icarus in Cadier en Keer.

Een van de kamers in het hotel waar het misbruik plaatsvond.Een van de kamers in het hotel waar het misbruik plaatsvond.Foto: ANP

Hij is ontslagen vanwege zijn betrokkenheid in deze zedenzaak. Dat bevestigen welingelichte bronnen rondom het onderzoek.

De man was samen met zijn vrouw werkzaam bij Icarus als begeleider van jongeren met ernstige (gedrags)problemen.

Saillant is dat de Icarus-medewerker Armin A. (22) (hoofdverdachte in het Limburgse seksschandaal) kende. A. zat in het verleden in jeugdgevangenis Het Keerpunt, dat naast Icarus in Cadier en Keer ligt. Hier zou het tweetal elkaar hebben ontmoet. Volgens justitie heeft Armin A. zich schuldig gemaakt aan grootschalige loverboypraktijken.

Het OM heeft besloten om zeker 29 verdachten in dit geruchtmakende kinderseksschandaal te gaan vervolgen. Behalve Armin A., die al geruime tijd vastzit, zijn er in totaal 61 verdachten gehoord. De mannen die nu vervolgd worden, zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het plegen van ontucht met een minderjarige tegen betaling.

Het OM moet daarnaast nog twee of drie verdachten die in het buitenland verblijven horen en bij twee verdachten moet nog dna worden afgenomen.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24066257/___Verdachte_was_jeugdzorgmedewerker___.html?

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Close
Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace