Nieuws over JGZ

Toename meldingen seksueel grensoverschrijdend gedrag Jeugdzorg

Toename meldingen seksueel grensoverschrijdend gedrag Jeugdzorg

tumblr_m7q9id670o1r5l5gqo1_500

26-05-2015

Het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Inspectie Jeugdzorg is vorig jaar toegenomen. Het ging om zeventig gevallen, vergeleken met 59 in 2013. Dat schrijft de inspectie in het jaarbericht 2014, dat zij vandaag publiceerde.

De meldingen variëren van lichte tot zware vormen van misbruik, in de meeste gevallen gepleegd door jongeren. Maar ook pleegouders, ouders en hulpverleners maakten zich er schuldig aan.

Calamiteiten
In het Jaarbericht 2014 besteedt de inspectie aandacht aan de ontwikkelingen in de jeugdzorg en aan het toezicht van het afgelopen jaar. Belangrijke thema’s zijn onder meer de veiligheid en de bejegening in de jeugdzorg. Verder wordt inzicht gegeven in aard en aantal van de door de inspectie ontvangen meldingen van calamiteiten en signalen van burgers en professionals.

De meeste calamiteiten vallen in de categorie ‘(vermoeden van) seksueel
grensoverschrijdend gedrag’. Bij veel meldingen gaat het om vermoedens, omdat er wel aanwijzingen zijn, maar er geen bewijs is. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een jeugdige niet kan of wil vertellen wat er is gebeurd of als er sprake is van elkaar tegensprekende betrokkenen.

https://www.huiselijkgeweld.nl/nieuws/2015/260515_toename-meldingen-seksueel-grensoverschrijdend-gedrag-jeugdzorg

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace