Nieuws over JGZ

M. PLAATSTE FOTO VROUW MET TEKST ’KINDERVERKRACHTER’

M. PLAATSTE FOTO VROUW MET TEKST ’KINDERVERKRACHTER’

tumblr_m5egw4E8al1qg39ewo1_500
OM faalt in zaak jeugdzorgstalker
DORDRECHT, woensdag | Van onze correspondent
De rechtbank in Dordrecht heeft het Openbaar Ministerie een flinke veeg uit de pan gegeven vanwege halfslachtig onderzoek in de strafzaak tegen een vermeende stalker en bedreiger van medewerkers van Bureau Jeugdzorg.

Lars S. (28) uit Rotterdam stond gisteren terecht omdat hij volgens justitie jeugdzorgmedewerkers het leven zuur heeft gemaakt. Zo zou een jeugdhulpverleenster onder meer door de man zijn afgeschilderd als ‘kindermisbruiker’. Ook werd een foto van de vrouw op internet geplaatst en is zij daar met naam en toenaam ’duivelse kinderverkrachter’ genoemd.

De beschuldigingen zouden in 2012 zijn begonnen na de uithuisplaatsing van het kind van S. en zijn gestopt na de arrestatie van de man medio 2013. De rechtbank had gisteren de hele morgen uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak, maar daar kwam niets van terecht. Volgens de officier van justitie mr. D. van der Sluis was het onderzoek onvolledig. Daarom was uitstel noodzakelijk.

Niet compleet

„Het dossier is niet compleet en bovendien is niet alles goed ten laste gelegd”, aldus de officier van justitie. Zo moet er volgens de aanklaagster nog onderzoek worden gedaan naar de telefoon van de verdachte. Ook een belangrijke getuige blijkt een jaar na dato nog steeds niet te zijn gehoord. „Wij moeten dus nog even in de achtervolging”, zei de officier van justitie.

Na kortstondig overleg besloot de rechtbank de wens van het OM in te willigen en de behandeling van de zaak met enkele maanden uit te stellen. Rechtbankpresident mevrouw mr. G. Schiffers-Hanssen liet nog wel duidelijk weten niet gecharmeerd te zijn van het optreden van het Openbaar Ministerie, dat toch in het belang van de slachtoffers zou moeten optreden. „Dit is uitermate kwalijk.”

De rechtbank vond het niet doorgaan van de zaak ook pijnlijk voor de verdachte. „U kunt hier allemaal niets aan doen, maar u bent er wel de dupe van.”

Telegraaf.nl

Is het gek dat ouders dit gaan doen als men je kind weg neemt?
Niet bepaald, maar jeugdzorg, snapt dit dus echt niet.

Dat is zorgelijk.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button