Nieuws over JGZUithuisplaatsingVerhalen

Kinderen kwijt dankzij ex

tumblr_m5pb2iFrxZ1qg39ewo1_500

 

– ingezonden door VaVa –

Ik ben een moeder van twee kinderen een zoontje van 7 en een dochtertje van 4… mijn kinderen zijn uithuisgeplaatst nadat me ex me heeft bedreigd en mishandelt.
Hij heeft gezegd dat ie me helemaal kapot zou maken en niks meer zou hebben. En waar pak je een moeder mee ja met haar kinderen de rest kan je me nergens mee pakken en dat wist hij. Hij is naar bjz gegaan en heeft een klacht ingediend omdat ik er een punt achter had gezet. Ik vindt niet dat mijn kinderen of ik zoiets hoeven mee te maken.
Me fam en vrienden stonden allemaal achter me en hielpen waar ze konden helpen. Hij kreeg via bjz een straat verbod en school verbod en wij konden ons leventje leiden en hij mocht de kinderen blijven zien daar hadden we duidelijke afspraken over gemaakt met bjz erbij.
Hij kon het niet hebben en wachtte net zo lang tot ik alleen thuis was en begon me weer te mishandelen. De kinderen kon hem niks schelen zolang ik maar niet gelukkig was. Er kwam een aangifte en het verhaal kwam bij bjz te liggen. Ik heb er alles aan gedaan zodat het veilig werd maar er werd niet meegewerkt. Ik mocht geen andere sloten op het huis en de aangiftes hielpen ook niet, ik heb samen met fam geprobeerd om in een blijf van me lijf huis te komen of naar fam te gaan maar ook dat mocht niet want hun vader had het recht om de kinderen te zien. Ook daarvoor zijn er instanties en plannen waardoor hij ze nog steeds kon zien maar ook dat heeft niet zo mogen zijn ik moest in de buurt blijven en de omgang zelf regelen.
Het ging uiteindelijk zo ver dat hij een handtekening had gezet en de kinderen vrijwillig uit huis zo laten plaatsen. Ik was er tegen en vond dat er iets anders geregeld zou moeten worden dat de kinderen bij hun moerder moet blijven en zo min mogelijk met deze situatie te maken krijgen. Bij de laatste mishandeling met me ex toen zag ik me leven voorbij gaan en werd bang dat als ik het niet zou halen hij zou flippen en daarna de kinderen zou pakken.

 

Dit alles gaat zo door je heen en ik doe alles om me kinderen te beschermen. Ik heb hem uiteindelijk de deur uit gekregen en uiteindelijk krijg ik dan zoiets te horen… ik moet mijn kinderen uit huis plaatsen omdat me ex dat wil en lukt het niet op een normale manier dan maar zo als hij maar zijn zin krijgt en dat is hem nog gelukt ook. Ik was het er niet mee eens en kreeg geen hulp. Ik ben met me kinderen naar het buitenland gegaan waar ze het hartstikke goed hadden ze waren de gelukkigste kinderen op de wereld. Me ex had daarna weken niks van zich laten horen en toen gij hoorde dat we in het buitenland waren heeft ie aangifte gedaan met bjz.
Er verstrekken een aantal maanden en kreeg opeens te horen dat de politie aan de deur was geweest en dat ik terug moet met de kinderen anders trekken ze me kinderen bij me weg. Ondanks dat het hartstikke goed ging heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om terug te gaan. Wij werden niet geholpen en blijkbaar me ex op alle fronten.
Eenmaal terug kon ik afscheid nemen en werden me kinderen overgedragen aan bjz waarna ze naar een pleeggezin werden gebracht. Ik ben door de politie meegenomen en aantal dagen vast gezet. Het huis was inmiddels aan me ex toe gewezen en ik had niks meer. Elke moeder die in deze situatie zit zal me begrijpen waarom ik zo gehandeld heb ook al is het moeilijk uit te leggen. Het is de omgekeerde wereld het slachtoffer wordt dader en krijgt geen hulp terwijl de dader beschermt wordt en alle hulp krijgt die nodig is.


Ik heb jaren moeten vechten om alles voor elkaar te krijgen zoals een huis en inkomen en mezelf weer er bovenop te krijgen.
Dat is inmiddels gelukt en wat er is gebeurd in het verleden ben ik sterker uit gekomen. Alleen dat me kinderen nog steeds in een pleeggezin zitten en alle twee appart is hartvescheurend. Ze willen graag naar huis naar mama toe. Vooral me zoontje heeft er erg veel moeite mee en huilt constant dat ie bij mama wil wonen. Hij is er kapot van en bjz heeft tegen hem.gezegd dat hij daar blijft tot hij 18 is en naar een ander gezin moet. Uiteindelijk komt het gezin dat hij toch daar mag blijven maar het moet wel goed gaan met hem… dat kan je niet eisen van een kind dat dag in dag uit alleen maar naar huis wilt. Hij is nu vreselijk in de war en weet niet meer waar ie aan toe is.


Dit hebben ze gezegd terwijl er een uithuisplaatsing is tot feb. Is dit met voorbedachte rade? Ik heb mijn mening er wel over weet inmiddels heel goed hoe de zaken eraan toe gaan. En wat ik ook zeg of doe het is nooit goed genoeg. En dan te bedenken dat hun vader niet naar ze omkijkt 9 van de tien keer niet bij omgangen komt en wel alle hulp krijgt. Er moet verder gekeken worden en dan echt in het belang van de kinderen en deze omgedraaide wereld moet terug gedraaid worden.
Ik blijf vechten voor me kinderen en daarom gaan ook wij naar de demonstratie tegen bjz. Ben blij dat iemand dit heeft kunnen regelen want dit kan zo niet kinderen en ouders gaan hieraan kapot.

https://www.facebook.com/JeugdzorgSlachtoffers

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button