JEUGDZORGMEDEWERKERS GEVEN TRANSITIE ONVOLDOENDE
JEUGDZORGMEDEWERKERS GEVEN TRANSITIE ONVOLDOENDE
Gezinnen die in problemen komen weten de weg naar jeugdhulp nog niet goed te vinden. Dat blijkt uit onderzoek onder 750 medewerkers in de jeugdzorg door Totta Research in opdracht van vakbond FNV. Medewerkers in de jeugdzorg zijn niet tevreden over de zorg die sinds de transitie geboden kan worden, blijkt ook.
Wachtlijsten
Een half jaar na de decentralisatie van jeugdzorgtaken is de zorg voor kinderen en gezinnen verre van op orde, blijkt uit het onderzoek. Nieuwe aanvragen voor jeugdzorg kunnen vaak niet adequaat opgepakt worden en kinderen en gezinnen weten niet waar ze terecht kunnen. Ook is de werkdruk bij jeugdzorgorganisaties nog steeds te hoog. De helft van de jeugdzorgmedewerkers laat weten dat er op dit moment in hun organisatie wachtlijsten voor hulpverlening zijn.
Prijskaartje
Jeugdzorgmedewerkers hebben kritiek op de manier waarop gemeenten de jeugdzorg organiseren. Het is vaak onduidelijk hoe gemeenten toezicht houden op de kwaliteit van de zorg. Ook weten gemeenten volgens een meerderheid niet welke zorg nodig is. Volgens FNV-bestuurder Gijs van Dijk gaat het de gemeenten te vaak om geld in plaats van om goede zorg. ‘Gemeenten kijken te veel naar het prijskaartje bij het afsluiten van contracten. Ze weten te weinig over de zorg die echt nodig is.’ De FNV wil dat gemeenten langere en betere contracten met jeugdzorgorganisaties afsluit waarbij kwaliteit voorop staat.
Werkdruk
Jeugdzorgmedewerkers die in een wijkteam samenwerken zijn positief over de samenwerking en de samenstelling van die teams. Medewerkers die niet tot een wijkteam behoren maar wel contact hebben met het wijkteam zijn minder tevreden over de kennis en de deskundigheid binnen het team. De meeste medewerkers zeggen dat de werkdruk een groot probleem is. Volgens 75% is de werkdruk de afgelopen tijd toegenomen door meer administratie en bureaucratie. Tweederde zegt het werk met minder mensen te moeten doen. De FNV wil dat er goede afspraken gemaakt worden om de werkdruk te verlagen.
Reacties:
-Weg blijven bij jeugdzorg !!! Ze zorgen namelijk alleen voor ellende !! De zorg staat voor kop zorgen de hel. Zoek eerlijke betaalde hulp echt buiten jz om!! Garantie op echte goede hulp zonder je kind af te pakken, zonder dwang dreiging en intimidatie wat jz doet wat bij jz gaat het om zakjes vullen niet om het kind zelf.
-De burger weten de jeugdhulp heel goed te vinden maar is bang hulp te vragen. Bang voor dwang en drang. Voor je het weet ben je je kind (definitief) kwijt door (jarenlange) opsluiting in een instelling. Het familiegroepsplan is opgenomen in de jeugdwet, ik zie er niets van terug in de praktijk. Het staat in bijna geen enkele jeugdverordening van gemeenten. Eerst eigen kracht en regie, lukt dat niet dan instanties inschakelen! Gemeenten geven toch ook niet zomaar een zak met geld (een uitkering)? Nee, dan wordt er gevraagd wat er zoal gedaan is om aan een baan te komen. Laat de burger zelf een oplossing zoeken in eigen kring voor het probleem, effectief en zeer kostenbesparend!
-Oh de gezinnen weten de weg wel, zij nemen het alleen niet, omdat zij geen zin hebben dat hun leven in een hel veranderd, en jeugdzorg loopt alleen te janken omdat zij inkomsten mislopen.
-Daar hebben we @Bert weer. Een vertegenwoordiger van Jeugdzorg, de instantie die van ieder probleenpje of hulpvraag een groot drama weet te maken. Ja, dan heb je het erg druk. Met het afleggen van valse verklaringen, het schrijven van leugenachtige rapporten, het manipuleren van rechters etc. etc.
-Jeugdzorg is een grote boevenbende. Die duizenden gezinnen levenslang kapot heeft gemaakt. Hopelijk gaan de gemeenten deze Augiusstal eens flink uitmesten !
-Door Michiel: “We zien jullie dagelijks”
Wie zijn we en wie zijn jullie?
–Een voogd heeft tussen de 9 en 15 kinderen onder haar vleugels. Ze draagt dus voor 45.000 tot 75.000 euros bij per maand in inkomsten voor jeugdbescherming. Als daar een sociaal maatschappelijk counseler naast werkt, om de hulp te regiseren, dan zullen de kosten stijgen met 8600 euro kosten voor deze counseler per maand, maar de UHP dalen van gemiddeld 3 jaar naar max. 10 weken. Waardoor die kosten dus dalen per kind van 3x12x5000 = 180.000 euro naar 11.240. Dus een besparing 168.800. En een counseler kan tegelijkertijd 2 a 3 kinderen aan. Dus worden de kosten 4300 eiro per kind per maand en 7700 euro per UHP. Dat in mindering gebracht op de besparing van 168.800= 161.100 euro besparing per kind. Ik ben er van overtuigt dat dit dus hard verzwegen wordt voor de media.
-Ze weten de weg wel maar jeugdzorg zijn kindernappers dus mensen durven niet meer om hulp te vragen .
STOM HÈ
Lastig voor die zg jeugdzorgmedewerkers, ze verdienen niets meer.
Al die ouders die nu weten hoe zij in elkaar steken, wat vervelend nou toch!
🙂
Waarom is er geen jeugdzorg geweest in dit gezin?
LINK
Waar zij nodig is zijn zij niet, waar ze niet nodig zijn maken ze onvoorstelbaar veel problemen.
Of zijn ze bang voor bepaalde groepen mensen?
Zij pakken immers altijd die mensen aan, die zij aan kunnen, althans dat denken zij!
Alleenstaande ouders, zieke ouders, gescheiden ouders (Vooral tegen elkaar opzetten en dan hebben ze een vechtscheiding! )