Nieuws over JGZ

JEUGDZORG VERDIEND GROF GELD MET KINDEREN ALS PRODUCT

JEUGDZORG VERDIEND GROF GELD MET KINDEREN ALS PRODUCT (INGEZONDEN)

tumblr_mj3xp45MF31s76jzho1_500

JGZ maakt meer kapot dan je lief is!

 

Jeugdzorg verdient al jarenlang grof geld door zoveel mogelijk kinderen zolang mogelijk onder toezicht en uit huis te plaatsen, waarbij de kinderrechters de meningen van jeugdzorg klakkeloos volgen. Jeugdzorg is niet zozeer een overbodige, maar vooral een zeer schadelijke en helaas zeer machtige organisatie.

Uit het recente rapport van de kinderombudsman, “Is de zorg gegrond”, blijkt dat dossiers van jeugdzorgwerkers niet kloppen, vooral een negatiever beeld schetsen van ouders, dat positieve zaken eruit gehaald worden, fouten niet hersteld worden en dat op basis van deze slechte dossiers kinderen onterecht onder toezicht en uit huis gehaald worden. Voor jarenlang, want aan terugplaatsing wordt niet gewerkt. Dit levert Jeugdzorg Nederland veel geld op, maar beschadigt gezinnen levenslang. Die kosten worden niet op jeugdzorg verhaald. Jeugdzorg voelt zich nergens verantwoordelijk voor en legt dit soort rapporten naast zich neer. De kinderombudsman noemt geld terecht “een perverse prikkel”.

Arnold Heertje laakt de werkwijze van jeugdzorg, zeer terecht. Kinderen en ouders worden zeer inhumaan en respectloos behandeld. Omdat Jeugdzorg Nederland niet tegen kritiek kan, zoals iedere beunhaas, heeft Jeugdzorg Nederland Heertje voor de rechter gedaagd, wegens het publiceren van namen van jeugdzorgwerkers in zijn nieuwe boek. Want hoewel Jeugdzorg zelf het niet nauw neemt met de privacy en zelf namen publiceert, wil men niet dat een ander dat doet. Heertje wil dat diegenen, die meeste ingrijpende beslissing, die men binnen jeugdzorg klakkeloos neemt, namelijk diep ingrijpen in het gezin, daar persoonlijk verantwoordelijk voor gesteld worden. Terecht. Jeugdzorg wilde een gesloten zitting, zoals ook veel ouders krijgen, maar Heertje ging daar niet mee akkoord. Hoe meer publiciteit over hoe Jeugdzorg werkelijk is, hoe beter.

De publieke tribune zat dan ook vol en Heertje kreeg groot applaus. Dat zou niet gebeurd zijn als Jeugdzorg met respect met gezinnen omgaat.

M.J.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YFNcMigkixc]

https://www.vrijalmelo.nl/2014/06/jeugdzorg-verdiend-grof-geld-met-kinderen-als-product-ingezonden/

 

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Twee jaar houden ze jr aan een lijntje en doen niets. Na een rapport van een zogenaamd onafhankelijk bureau volt een uitspraak die al met de kinderen wordt gedeeld voor de rechter een uitspraak doet. Jeugdzorg houdt de kinderen weg bij vader, maar bij alles wat moeder fout doet volgen geen stappen?
    Van een aantal dagen per week, geeft jeugdzorg een voorstel tot een weekendregeling. Dan vinden ze het gek dat een vader die alkes voor z’n kinderen over heeft boos wordt. Was vader slecht of gaf hij geen aandacht? Nee, ze reageren nergens op en doen maar wat.
    Gedupeerde kinderen die niets durven te zeggen en hun woorden worden verdraaid.
    Nu volgt er een uitspraak op reactie van het bureau, maar waar is het werk van een toeziend voogd? Oeps ze hebben nooit iets vastgelegd. Zo triest. Met gevolg een weekend regeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace