Nieuws over JGZUithuisplaatsing

Hof: uithuisplaatsing Hansje uit Oss was terecht

Hof: uithuisplaatsing Hansje uit Oss was terecht

DEN BOSCH – Het hof in Den Bosch heeft bepaald dat de uithuisplaatsing van de zevenjarige Hansje uit Oss terecht was. Het jongetje kwam in het nieuws toen zijn moeder Irme een filmpje op Facebook plaatste van het moment dat het jongetje door mensen van Bureau Jeugdzorg werd meegenomen.
Indertijd leidde die actie van de moeder tot een grote maatschappelijke discussie over de vraag of een moeder dit haar kind kan aan doen. Maar ook tot protesten tegen Bureau Jeugdzorg.

– Als de moeder dit niet had gedaan, had ze nooit enig bewijs gehad van wat jeugdzorg haar kind en haar aandeden. Dus dit is onzinnig om de moeder hierop te beschuldigen.
Moet je alles maar laten gebeuren dan?
Je kind is je alles nml en daar vechten echte moeders voor.

Doodsbedreigingen
Nadat het filmpje op Facebook was verschenen kregen medewerkers van het Bureau Jeugdzorg zelfs doodsbedreigingen.
-En is dit zo gek?
In heel Nederland zijn er zoveel ouders die hun kinderen zomaar kwijt kunnen raken. Al deze mensen met hun onmacht en woede zullen zeker verwensingen hebben geuit naar bureau Jeugdzorg.

Het hof vindt dat Bureau Jeugdzorg alle reden had om bij de rechtbank een crisisverzoek voor uithuisplaatsing in te dienen. De moeder had zich onttrokken aan het toezicht van Jeugdzorg, terwijl het kind zich in een zeer stressvolle situatie bevond. De rechtbank gaf Bureau Jeugdzorg al eerder gelijk.

-Moeder was van woning gewisseld omdat ze bedreigd werd door haar ex, en bureau jeugdzorg wist hiervan, zij hebben nml haar nieuwe adres weer doorgegeven aan haar ex.
Zodat ze weer kon verhuizen.

De uithuisplaatsing op een neutrale plek is volgens het hof noodzakelijk voor de verzorging en opvoeding van het kind en voor onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid.

-Een kind uit huis plaatsen om het geestelijk te onderzoeken en dan te kunnen zeggen, het kind is zeer gestressed?
Die kennen we al. Dit gaat nergens over een kind kun je pas werkelijk goed onderzoeken op geestelijk welzijn in zijn normale thuissituatie en zeker niet in een situatie waarin het kind in een nieuwe omgeving zit, zich verplicht moet gaan aanpassen aan een stel geitenwollen sokken types.

Kind is bang gemaakt
Het kind zit sinds de scheiding klem tussen de ouders. De jongen krijgt van de moeder geen onvoorwaardelijke toestemming om contact met de vader te hebben. Het hof vindt het aannemelijk dat hij door zijn moeder bang is gemaakt voor zijn vader.

-Moeder heeft verteld dat zij het kind niet angstig heeft gemaakt, daarnaast heeft moeder geen last van stoornissen, enkel van enorme stress maar dat is niet meer dan normaal in deze situatie.

Net als de rechtbank vindt het hof dat de moeder haar kind inzet in haar strijd tegen de vader. De moeder heeft onder meer de media opgezocht met filmpjes over verwikkelingen rondom de jongen in het omgangshuis en over de uithuisplaatsing. Ook na de eerste zaak bij de rechtbank was ze nog overtuigd van haar gelijk. Ze zei toen dat ze verwachtte dat Hansje weer snel thuis zou zijn. Dat gebeurde niet en ook nu heeft het Gerechtshof haar in hoger beroep ongelijk gegeven.

– Waar zet een moeder het kind in tegen de strijd tegen een vader die het kind sloeg, en het bang maakte? Een vader die niet dacht aan de veiligheid van een kind toen hij schuldeisers voor zichzelf naar de woning van moeder en kind stuurde.
Dit zijn aannames dus zelfs van een gerechtshof die blijkbaar niet kijkt naar de geestelijke noden van een kind en de moeder. Verder werkt de moeder prima mee met Jeugdzorg en de instelling waar het kind verblijft. Ook daar zijn er velen het oneens met de gang van zaken.

Het idee van de moeder om het kind thuis door verzorgers in de gaten te laten houden is volgens het hof niet toereikend. Verder is de bewering van de moeder dat het in de instelling niet goed gaat met de jongen onvoldoende onderbouwd en ook in strijd met de bevindingen van die instelling, aldus het gerechtshof.

-Dat Jeugdzorg ontkent dat het niet goed zou gaan met het kind is logisch dit doen ze al jaren nml.
Liegen en bedriegen, om zo het kind bij zich te kunnen houden. Er was voldoende bewijs van de huisarts en de moeder dat het niet goed zou gaan met de jongen in de instelling.

Op facebook worden er dagelijks intens veel leugens  en roddels verspreid over deze moeder.
Men beweerde dat de moeder borderline zou hebben etc, uit testen is inmiddels gebleken dat hier geen sprake van is. 
De moeder van Sylvano echter wordt de hemel in geprezen, de vraag is hier dan ook, wie er zit achter de negatieve roddels op de facebookpagina’s over de moeder van Hansje.

Waarbij men zelfs niet schuwt om meldingen te doen bij Jeugdzorg over de moeder!

Dat zouden belanghebbenden kunnen zijn als familie en vrienden van vaders kant.
Al 5 maand lang is men daar dagelijks bezig met elk woord van de moeder om te draaien in foute bewoordingen, een zeer vreemde zaak.

 

https://www.omroepbrabant.nl/?news/2187941253/Hof+uithuisplaatsing+Hansje+uit+Oss+was+terecht.aspx

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace