Nieuws over JGZ

Bureau Jeugdzorg wil kinderen niet uit huis halen

Bureau Jeugdzorg wil kinderen niet uit huis halen

MIDDELBURG – Bureau Jeugdzorg Zeeland (BJZ) wil kinderen zo min mogelijk uit huis halen. In plaats daarvan moeten kinderen die hulp nodig hebben voortaan zoveel mogelijk thuis of bij de familie blijven. De gezinnen krijgen één plan en één contactpersoon, ongeacht het soort hulp die zij ontvangen. Het contact is intensiever, waardoor hulp nog sneller en vroegtijdiger kan worden ingezet, aldus Jeugdzorg.

BJZ gaat verder werken met de methode van het ‘gezinsgerichte werken’. Met als doel dat er meer tijd wordt geïnvesteerd in het contact met het gezin en minder in bureaucratie. Dat staat in het meerjarenbeleidsplan 2012- 2015.

Het afgelopen jaar heeft Bureau Jeugdzorg Zeeland 1145 jongeren vrijwillig begeleid. In 2011 waren dat er nog 1090.

Verantwoordelijkheid
Vanaf 2015 valt de verantwoordelijkheid van jeugdzorg niet langer onder de provincie, maar onder de dertien Zeeuwse gemeentes.

l

REACTIES

Advies: houdt instanties als jeugdzorg buiten de deur! De problematiek van de gezinnen gaat de medewerkers boven de pet. Daardoor worden de verkeerde adviezen gegeven en dus de verkeerde beslissingen genomen.

Als ze wat van jou als ouders willen, moet het maar ook meteen en op hun manier. Wil je wat van hun, dan wachten tot je dood neervalt. Kids laten ze lekker aan hun lot over. Dat ik nu 1 zoon heb, die flink ontspoord was, was natuurlijk mijn schuld! Sorry hoor, maar hij is nu bijna 18 en zit al vanaf zijn 8ste in diverse internaten. Mijn andere zoon gaat pleeggezin in en uit en zit nu ook op een internaat, omdat de pleegouders het ook niet aan konden. Maar dat mijn kids een hechtingsstoornis hebben, komt door mij. Ik zou veel wisselende contacten hebben gehad. (in 17 jaar tijd 4 relaties gehad) en nu lopen ze weer bij mijn andere 4 kleintjes te kloten. Zou bijna mijn kids oppakken en vertrekken, zeg dit trouwens nooit hardop! Zo ben ik dus mijn andere 2 kids verloren aan jeugdzorg. En dat ze dan met 2 agenten/2 van jeugdzorg en ook nog iemand van de raad, bij een vriendin thuis, net op de tijd dat ze naar bed zouden gaan bij haar, weggerukt worden en ik ze moet vertellen dat ik niet weet waar ze naartoe gaan en het niet tegen kan houden. Nee dat heeft mijn 2 kids niet beschadigd hoor. En dat ik ze dan vervolgens 6 weken niet mag zien en spreken, nee heeft totaal niks met ze gedaan. Deze lui hebben geen hart, anders kan je dit werk niet doen!

Laten we niet al te negatief doen over jeugdzorg. Er zijn zeer veel gezinnen die er wel bij varen! Dat zijn namenlijk de gezinnen waarvan een ouder bij jeugdzorg werkt… Ze moeten toch ons duur betaalde belastinggeld goed besteden? Weer een goed voorbeeld van een ziek Den Haag!

Zowel vanuit mijn werk als vanuit mijn privesituatie zeg ik alleen maar: mooie woorden, weinig daden. Flutorganisatie! Niks in het belang van de kinderen! Ze bezorgen alleen maar meer ellende. En dat gaat er niet op verbeteren als de gemeente zich er mee gaat bemoeien!

Ook ik loop bij bureau jeugdzorg. Wat een waardeloze instelling! Je krijgt een gezindsvoogd toegewezen, ze komen niet eens aan huis, nee hoor, moet naar Middelburg in besprekingen en als je d’r wil bellen, nooit zijn ze er, of ze bellen terug (ja tuurlijk, de paus van Rome die is beter bereikbaar) en maar dreigen over uithuisplaatsing en waarom? Geen idee. Ik voed al jaren m’n kids zelf op, nooit geen problemen. Zij  zijn het probleem.

Jeugdzorg, wat heb je eraan. Wij hebben in 2009 een kindje in huis gehad (tijdelijke opvang). Het kind werd door moeder mishandeld en dat was te zien ook. Het kind gaf zelf aan hoe dat kwam. We hebben daar een melding van gedaan. Denk je dat ze er iets mee gedaan hebben? Nee, helemaal niets. We kregen ook sterk de indruk dat we vooral in het belang van de ouders maar niet te negatief moesten zijn. Jeugdzorg? Laat ze erin stikken.

Ik vindt dat Jeugdzorg niet alleen naar het belang van de kinderen moeten kijken, maar ook naar de biologische ouders van het kind. Ik ben mijn twee kinderen ook kwijt dankzij de kinderechter en jeugdzorg had beloofd dat mijn eerste kindje na drie maanden terug thuis zou komen als we hulp zouden aannemen van Tragel. En dat hebben we gedaan en dat hadden ze ook gezegd toen de 2de kwam, we moesten naar het Houtenkwartier verhuizen en dan zou ons 2de zoontje thuis mogen blijven. Dus ook dat hebben we gedaan. We kregen een voogd aangewezen van Williamschrikkergroep, dezelfde voogd als voor de oudste. De begeleiding van Tragel rapporteerde alles in de map hoe we het deden met de jongste en dat was zo goed als positief, ze zeiden dat we het goed deden met de kleine, maar achter onze rug om zeiden de begeleiders alleen maar negatieve dingen zo ook de voogd van de Williamschrikkergroep. Ook kregen we een brief binnen van de kinderechter dat we het goed deden en dat de kleinste thuis mocht blijven, dus we waren in de zevende hemel. Natuurlijk ook dat we eindelijk een kans kregen dat we ons 2de kindje thuis mochten houden. Onze oudste waren we al kwijt. Om even terug te komen op de jongste: we waren blij dat hij thuis op zou mogen groeien, we waren al plannen aan het maken voor zijn eerste verjaardag en een aantal weken voor zijn verjaardag kregen we weer een brief binnen dat we vanwege onze lichte beperking toch niet in staat zouden zijn voor ons zoontje te kunnen zorgen. We zouden het kind tekort schieten in de opvoeding terwijl we alle afspraken nagekomen waren en onze uiterste best deden. En het ergste van al is dat ze niet zeiden wat de echte reden geweest zou zijn waarom onze lieve schat weg moest. Ze hebben ons leven op de kop gezet.

Jeugdzorg denkt alleen aan werk voor zichzelf en of dat in het belang van de kinderen is, is niet van belang. Ze verzinnen gewoon steeds wel iets om een kind uit huis te plaatsen of om te zorgen dat je omgang niet word uitgebreid door de leugens van de mensen waar het kind zit en dat word geloofd en er wordt niet gekeken naar het belang van het kind, alleen naar het belang van de mensen waar het kind zit en dat een kind daar door in psychische problemen komt, dat interesseert ze niet…

Mooie woorden loze beloftes….daar is men goed in. Leugen en bedrog vieren hoogtij in dit apenlandje.

Ben het helemaal eens. Jeugdzorg hier zou Zorgvoormezelf moeten heten, was een betere naam geweest. Rapporten schrijven zonder ooit het kind gesproken te hebben en dat basseren op was ze van horen zeggen hebben.

Wat een dikke vette onzin, jeugdzorg doet niets liever dan kinderen weghalen, ze zeggen altijd wel doel is kinderen terug naar huis, maar ze vergeten erbij te vertellen dat dat pas gebeurd als de kinderen 18 zijn. Als jeugdzorg geen goede reden kan vinden om ze uit huis te halen, dan verzinnen ze er wel 1 of ze zorgen zelf wel voor hechtingsproblematiek. Loze beloften is ook schering en inslag bij jeugdzorg, maar owee als ouders een keer een afspraak niet na kunnen komen… dreigementen zijn ze ook absoluut niet vies van, hun wil is wet en ga je daar niet in mee dan zorgen ze toch voor een aanwijzing, nog niet meewerken? Dan gaan we toch naar de rechter… De rechters volgen blind het advies van jeugdzorg, anders lopen ze kans hun baan kwijt te geraken… Kom nu verdorie een keer met de echte feiten in plaats van deze onzin uit te kramen…

Gerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Word je door je ex in elkaar gemept het huis uitgeslagen geen kans om je kinderen mee te nemen .
  Je ex is een narcist iedereen beaamt dat zelfs zijn eigen familie .
  Bjz komt in beeld ( ik heb zelfs gereld dat de kinderen OTS zijn gesteld ) en die zijn de enige die mijn ex geloofd
  Familie , zijn familie , vrienden ( nu alleen nog mijn vrienden) iedereen schrijft brieven heeft een melding gedaan .
  En nog heb ik geen enkele kans bij bjz de kinderen zijn 2 1/2 jaar geleden bij de voorlopigheid voorzieningen aan hem toegewezen .
  Ik had geen huis ex werkte niet mee met tekenen voor urgentie .

  Ik was een hoer was vreemd gegaan enz enz de kinderen helemaal opgestookt tegen me .
  Dit alles is verre van waar .
  Bjz wilde dat ik wel toegaf maar ik ga echt niet liegen en iets toegeven wat niet waar is .

  Mijn jongste zoontje kwam met een bezoekregeling
  Gaat slecht met dat ventje wat ik ook aangeef het ligt allemaal aan mij .
  Ik zit overal achter aan 2 jaar geleden had ik al een pygoloog ingeschakeld voor hem werd geranseld door ex omdat ik zelf gek was .
  En ja hoor door al mijn meldingen dat het niet goed gaat met dat mannetje hè hè bjz heeft een psygologische onderzoek aangevraagd voor hem

  Ik zou hem maandag ophalen voor de week meivakantie .
  Vrijdag 16.55 word ik gebeld dat het niet veilig was bij mij .
  Mocht hij dus niet komen .
  17.00 telefoon bjz uit en daar sta je dan .

  Zoals iedere vakantie onderneemt en verzint ex alles om hem maar niet naar mama te laten gaan .
  En dik applausje voor de narcistische ex het is je deze keer gelukt en geweldig bjz je luisteren goed naar vader ..

  Ik ben sinds 1 1/2 jaar gelukkig met mijn vriend en woon samen zorg voor 2 zoons van hem .
  We hebben een stabiel leven .
  Missen alleen mijn jongens enorm , ik heb moeten accepteren dat ze bij ex wonen maar waarom blijft dit doorgaan
  Je als moeder netjes aan de bezoekregelingen houden .
  Proberen dat je kinderen zich prettig voelen .

  Wees maar op je hoede bjz en ex wacht nu maar op het kortgeding die eraan gaat komen , de brieven die dan gelezen gaan worden van familie en vrienden .
  De brieven die jullie aan de kant hebben geschoven .
  De bewijzen van de mails waar jullie iedere keer veranderen van verhaal en mening .

  1. Een narcist trekt alles uit de kast, vaak ook in het geniep wat zich tegen werkt. Als het jou maar raakt. In zijn denkvermogen, gaat en draait alles om hem. Jij hebt hem dit aangedaan en daarom straft hij je op deze manier.
   Ze vergeven en vergeten niets, over dertig jaar zal hij je nog haten voor iets kleins uit het verleden.
   Zo zijn narcisten nu eenmaal. Anderen trappen er met open ogen in, als jij het van tevoren zegt, dan nog, zal men in zijn charmes trappen.
   Zo’n lieve aardige man toch.
   Jij weet wat er speelde.
   Alleen jij vaak, nu gelukkig ook familie en vrienden.
   Maar velen staan er echt jaren alleen voor. Dat wie dan ook in zijn leugens trapt en hem gelooft op zijn zg eerlijke blauwe ogen, daar zijn narcisten goed in.
   Jammer dat jeugdzorg hier in trapt.
   Je ziet hieraan duidelijk onervarenheid o.a ook met narcistische mensen. Qua opleiding zou je toch verwachten dat ze daar enige kennis van hebben genomen.
   Maar blijkbaar doet het er niet zo toe, wie er gelijk heeft bij bjz.
   Ze doen toch altijd zg aan waarheidsvinding?
   Op basis van wat de ex zegt? Het lijkt me dat zij toch beter dieper kijken naar zaken.
   I.p.v klakkeloos maar aannemen wat één van de ouders zegt.

   Ik wens u enorm veel succes toe en ook mensen met een open mind, bij jeugdzorg en dan graag mensen met enige kennis van zaken.

 2. Moeder 5 kids waarvan 2 onder OTS staan waar ik zelf voor heb gezorgd anders krijg ik ze niet te zien van ex andere zijn boven de 18.

  Ik elkaar geslagen het huis uit geschopt.
  Ik had toen geen huis ex voorlopige voorzieningen laten treffen kids mogen bij hem blijven .
  Vader 2 jaar voorwaardelijk ivm mishandeling
  Via Rechter intervence ingeschakeld .
  Intervence heb ik nu derde gezinsmanager van gekregen .
  Intervence schakeld via juvent IPT bij kinderen in huis
  Oh wat is ex zielig medelijden zou je met hem krijgen .
  Ik was weggelopen en niet meer terug gekomen .
  Woon samen nu( 2jaar alleen geweest ) dus kinderen zomaar ingeruild voor andere kinderen ?? Spinsels van ex in zijn hoofd zijn fantasie zijn waarheid .
  Familie zijn eigen familie en vrienden kotsen hem uit .
  Op arnemuiden zijn ze ook niet over hem te spreken zowel op de voetbal als op school de andere ouders
  Maar het gaat zo goed met de kinderen .
  Kleinste zit alleen aan een tafeltje weinig vriendjes nooit op een feestje .
  Andere zoontje heb ik zorgen over ivm gewicht gaat redelijk gelukkig op school .
  Alleen jeugdzorg ziet dat het goed gaat bij vader ,vader voed de kinderen goed op samen met zijn a.s vrouw een oeceainsche .
  Deze vrouw was al na een maand in huis nadat ik weg was .
  Samen paraderen ze als een gelukkig stel door het dorp .
  Prima ben er blij mee hoopte van hem af te zijn .
  Zijn opvoedings motto is vloek en schelden normaal taalgebruik zit er niet in bij hem en doet zijn best om mij zwart te blijven maken bij de kinderen
  .kinderen nemen dit over .
  Maaaaar bij jeugdzorg is het top goede opvoeding gaat goed met de kinderen .
  Joh schuif moeder aan de kant wij helpen je daar wel bij .
  Iedereen belt klaagt en schrijft brieven die schuiven ze aan de kant .
  Vader is perfect ……

  Partijdigheid is duidelijk te merken .
  Opdracht van de rechter bemiddelen tussen moeder en kinderen doen ze niet .
  Ik ben verhuist naar Brabant dat is toch veel te ver weg laten we de makkelijkste kiezen .
  Ksssst moeder weg jij .

  Dus klachtencomissie ingeschakeld wacht nu op uitslag van gesprek met IPT van juvent .
  Die IPT heb ik na gesprek een mail gehad dat onze samenwerking is beeindigd .JIPPIE maar ……..ze werkt dus wel bij mijn ex en kids maar ik zal er niks van horen geen mail of telefonischcontact is nog mogelijk
  Intervence staat over 2 weken op voor de klachten te verschijnen ….

  Resultaat nu ik zit op de strafbank mag mijn kinderen niet meer zien .
  Ex lacht straf is geslaagd ..

  Ik een rechtszaak aan mijn broek van ex en jeugdzorg samen .
  Ehhhh is dit geen parijdigheid ??
  Omdat het niet veilig is bij mij ineens .
  Raar heb een normaal nieuw samengesteld gezin stabiteit alles wat in een gezin hoort .

  AJK staat paraat voor ons we zijn heel druk bezig .
  Nieuwe advokaat in de arm genomen een frisse kijk erop .
  Geen familiekamerrol maar een zitting met alle bewijsstukken op tafel gpoien
  En ze zeggen allebei dat wat hier gebeurd is onrechtvaardig .

  Daarna kunnen we de ombudsman nog indien nodig inschakelen .
  En de brief voor hart van Nederland ligt al klaar .
  Ga dit in de media gooien voor mij voor mijn kids en ook om dit onder de aandacht te brengen voor mensen zoals ik

  Ben al 3 1\2 jaar aan het vechten tegen een narsist en twee jaar tegen jeugdzorg .
  Er is meer schade aangericht voor de kinderen dan ze zelf beseffen .

  Ik zal mijn gelijk gaan krijgen en zorgen dat het met vooral de jongste kinderen goed gaat komen .
  Arme kinderen de dupe van een scheiding iets wat zeker niet nodig was geweest .

  Sil

 3. Tja 2020 augustus.
  Ik herken alles.
  Gedreig gelieg gekonkel .
  Ik heb v d raad complimenten gehad voor de opvoeding maar wel ots omdat t probleem blijft dat de kinderen niet nr hun vader willen.
  Is ook niet heel vreemd als de man de eerste jaren er niet was voor ze en nu al 8 jaar het ipc laat afweten op veel gebieden .
  Kinderen zijn groot nu pubers gaan niet meer nr hun vader jeugdzorg vind het nodig om ipt in te zetten.
  Er is geen indicatie thuis gaat alles goed.
  Ze zijn duidelijk op zoek naar iets waarvan ze me toch kunnen beschuldigen .De dreiging met de s.a is al gekomen omdat ze het idee hadden ik de ipt niet ga accepteren. Ze komen kindereb te kort ..ben mezelf keihard aan het indekken zodat er niet achter mijn rug om van alles gezegd gaat worden en er geen verzinsels kunnen komen .Ik zie heel goed dat t ze niet om de kinderen te doen is naar hun is in 5 mnd maar 1 keer gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace