Nieuws over JGZ

Aantal klachten over jeugdzorg toegenomen

Foto: Jan van Eijndhoven

Aantal klachten over jeugdzorg toegenomen

Vandaag, 13:17

AMSTERDAM – Het aantal mensen dat klaagt over de jeugdzorg in Nederland is sterk gestegen, meldt het Advies- en Klachtenburo Jeugdhulpverlening (AKJ) maandag.

In de eerste helft van dit jaar ging het om 6465 klachten, vergeleken met 7404 in heel 2015. Volgens de organisatie wordt er vooral geklaagd over de vervelende manier waarop ouders en jongeren worden behandeld. Ook zijn er veel klachten over gebrekkige informatievoorziening door jeugdhulpinstanties en gemeenten.

De groei van het aantal klachten hangt volgens het AKJ samen met de veranderingen in de jeugdzorg. Die valt sinds vorig jaar onder de verantwoordelijkheid van gemeenten.

Uit een kwartaalrapport van de Monitor Transitie Jeugd bleek eerder al dat er nog veel mis is met de Nederlandse jeugdzorg. Ouders en jongeren voelen zich vaak niet gehoord als zij hulp zoeken. Bovendien maken lange wachtlijsten de problemen van kinderen vaak nog erger.

Het AKJ is een onafhankelijke stichting, gefinancierd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Bron

Blijf vooral klagen. Alleen daaruit zal blijken wat er fout gaat.
En er gaat nog steeds teveel fout.

AKJ, zoals zij tegenwoordig heten, zal het altijd wijten aan het geldtekort, omdat ze geld nodig hebben.
Daar weten veel mensen al van helaas.
Het gaat vaak niet meer om de kinderen maar meer om geld te verdienen ten koste van deze kinderen en dus gezinnen kapot maken.

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. het zijn geen kinder redders. het zijn geen hulpverleners. het is regelrechte mafia praktijken. goed gekeurde kinderhandel.
    kleine opsomming. mijn oma internaat. mijn moeder internaat. ik internaat. mijn dochter uit huis internaat ahum boerderij. mijn kleinzoon 7 al bijna 3 jaar. pleeghuis. big Brother systeem. proefkonijnen. want dit kan toch geen toeval zijn?
    zij moeten van hun machtspositie af. laten ze naar afrika gaan. dáár kinderen redden blijf van onze kinderen en gezinnen af. ontwricht en verpest ons levens niet langer. generatie op generatie. allemaal zijn wij getraumatiseerd door jeugdzorg en andere kinderjatters onder 1 hoedje. ik haat ze stuk voor stuk. als het aan mij zou liggen. op het plein ermee. nagelen die gasten. zoals ze ons hebben genageld en onz van onze levensvreugde berooft hebben. machtmisbruikers. en álles echt alles wat ze roepen word klakkeloos aangenomen. zwaar kwalijk. en de buitenwereld denkt altijd. zal niet voor niks zijn. niks is wat het lijkt. want ouders met echte probleem kinderen. halen ze hun schouders voor op. die moeten ze niet. alleen zoete lieve tembare kinderen. die goed geld leveren. dáár gaat het om. 800 per kind mijn kleinzoon in een gezin van 7 kids. reken effe uit. jawel. zo is ieder gezin gelukkig. geen enkel gebrek. nee zelfs een dubbele huis afbetaald door onze (zorg) kinderen .
    op rotten met die clup. geen enkel goed woord voor. nog daad als het aan mij zou liggen. vies volk is het. te veel gezien. regelrechte rampenplan. en waar ze héél goed in zijn is liegen rekken en strekken. en zorgen in tussen voor brain wash voor het kind. bewerken het. je ouders willen je niet. dat soory onzin krijgen ze te horen terwijl ouders aan de andere zijde lopen te knokken om hun kind terug te mogen. welk recht hebben zij?. spelen met mensen. nee ik haat ze. echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button