Kinderleed

Wijkteam sloeg alarm voor gedood jongetje.

Wijkteam sloeg alarm voor gedood jongetje.

75546c9d4b2e8660958adf3b90323fa6

Twee dagen voor de 7-jarige Papillon uit Heerlen om het leven kwam, heeft een wijkteam alarm geslagen over zijn situatie bij de Raad voor de Kinderbescherming. Het jongetje is vermoedelijk zondag door zijn moeder om het leven gebracht.

De waarschuwing van de maatschappelijk werkers zou normaal gesproken voldoende reden moeten zijn om een kinderrechter in te schakelen voor een eventuele uithuisplaatsing. Afgelopen donderdag rukte er nog een crisisteam van de GGZ uit om de ontspoorde moeder Britt tot bedaren te brengen, meldt het AD.

“De stap naar de kinderrechter verloopt inderdaad via ons. Maar sinds de jeugdzorg per 1 januari onder de gemeente valt, worden we ook vaak gebeld om advies. Of dat hier het geval was, kan ik niet zeggen”, aldus een woordvoerder van de Raad.

Britt is gearresteerd en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens de stiefmoeder van Papillon, buren en vriendinnen had de vrouw psychische problemen. Die werden versterkt door een mix van alcohol en medicijnen.

https://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/03/wijkteam_sloeg_alarm_voor_dood.html

En niemand die dit jongetje uit huis plaatste!
šŸ™
Hoe kan dit?
Waar het echt nodig is zien zij niets,…

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button