Kinderleed

Waar was Jeugdzorg toen?

Gezin mishandeld meisje al jaren bekend bij Jeugdzorg
Door: Rik Sneijder
24-2-15 – 23:07
’Wat hier is gebeurd, tart elk voorstellingsvermogen’

Jeugdzorg blijkt zich al jaren te bemoeien met het 12-jarige meisje uit Roelofarendsveen dat eerder deze maand in kritieke toestand en zwaar onderkoeld werd opgenomen in het ziekenhuis in Leiden.

De 34-jarige stiefmoeder Petra T., die vastzit op verdenking van de zware mishandeling en verwaarlozing van het meisje, was zelfs vice-voorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West.

Woordvoerster Tanja van Dijk van Jeugdzorg reageert geschrokken op de aanhouding. ,,Het is heel moeilijk invloed te hebben op cliënten die zich melden voor deze raad. Dat is ook niet de bedoeling. Wij wachten het politieonderzoek af,” zegt Van Dijk.

T. levert al bijna tien jaar strijd tegen Jeugdzorg west waar zij nu in de cliëntenraad zit. Zij klopte destijds zelf bij jeugdzorg aan omdat zij vermoedde dat er iets scheelde aan de twee kinderen uit het vorige huwelijk van haar huidige man, het twaalfjarige meisje en haar twee jaar oudere broertje.

De stiefmoeder zei hierover eerder in een regionale krant dat jeugdzorg wel negen gezinsvoogden stuurde die de controle over het gezin volledig overnamen, zonder dat er naar vader en stiefmoeder werd geluisterd. Zij besloot daarop zitting te nemen in de cliëntenraad.

Voorstellingsvermogen
De verwaarlozing en mishandeling van het 12-jarig meisje is als een bom ingeslagen in het Zuid-Hollandse dorp. ,,Wat hier is gebeurd, tart elk voorstellingsvermogen,” zegt Angela Huigsloot.

Zij en andere bewoners van het doorgaans rustige polderweggetje Geestweg hebben de sirenes van politie en ambulance gehoord. Het twaalfjarige meisje is met nog onbekend letsel en ernstig onderkoeld naar het ziekenhuis vervoerd en is er volgens de buurtgenoten slecht aan toe.

De ouders zijn aangehouden. De vader is inmiddels op vrije voeten maar is nog wel verdachte en moet zich dan ook beschikbaar houden voor verhoor. De 34-jarige stiefmoeder zit nog vast.

Grootschalig onderzoek
Het Openbaar Ministerie is een grootschalig onderzoek begonnen naar de omstandigheden waarin het meisje zich bevond en in welke kritieke toestand zij werd aangetroffen in de woning aan de Geestweg. Het slachtoffertje ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De stiefmoeder is aangehouden op verdenking van zware mishandeling en verwaarlozing en wordt nog veertien dagen in bewaring gesteld, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. Zij kan niet zeggen hoe het op dit moment met het meisje gaat.

Het samengestelde gezin aan de Geestweg bestaat uit twee kinderen uit een eerder huwelijk van de man. Samen hebben de echtelieden nog drie eigen kinderen.

Het twaalfjarige meisje is uit een eerder huwelijk van de man. Zij heeft nog een twee jaar ouder broertje.

Huigsloot: ,,Heel veel mensen weten wat er gebeurde. Het is ook talloze malen aangekaart bij instanties. Ik denk dat die vrouw het dorp niet meer hoeft binnen te komen. Die heeft het wel verbruid.”

Het OM wil niet zeggen of er afgelopen periode daadwerkelijk aangiften zijn gedaan door omwonenden van mishandeling en verwaarlozing.

LINK

ROELOFARENDSVEEN – Het 12-jarige meisje uit Roelofarendsveen dat half februari zwaargewond, onderkoeld en verwaarloosd in het ziekenhuis werd opgenomen is aan de beterende hand. Zes vragen over het schrijnende verhaal van het gezin aan de Geestweg in Roelofarendsveen.


Wat is er gebeurd bij het gezin in Roelofarendsveen?

Op 16 februari wordt het 12-jarige meisje opgenomen in het ziekenhuis. Ze is onderkoeld en zit onder de blauwe plekken. Volgens een buurtbewoner moet ze vier keer gereanimeerd worden voordat ze vervoerd kan worden. Artsen stellen vast dat haar verwondingen niet alleen afkomstig zijn van reanimatie en schakelen politie in. Politie en inspectie jeugdzorg onderzoeken de zaak. Op 20 februari wordt stiefmoeder Petra T. (34) opgepakt, op verdenking van zware mishandeling en verwaarlozing van haar stiefdochter. Ze blijft vervolgens 14 dagen langer vastzitten. Op 25 februari wordt vader Ron T.(44) ook opgepakt en blijft langer vastzitten. Volgens het OM blijkt gedurende het onderzoek dat ook de vader verdachte is.

Wat weten we over dit gezin?
Het gaat om een samengesteld gezin van vader Ron T. en stiefmoeder Petra T. In het gezin wonen de twee kinderen van een eerder huwelijk van de vader: de 14-jarige zoon en het 12-jarige meisje. Samen hebben Ron en Petra nog drie zoontjes, die net als het 12-jarige meisje inmiddels zijn ondergebracht bij jeugdbescherming. Het oudste jongetje van 14 woont al langere tijd niet meer thuis.

Wat weten we van de verdachten?
Petra T. is vicevoorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West en was bestuurslid van de Voedselbank Alkemade. Volgens haar advocaat is zijn client een ontkennende verdachte. In juni 2014 staat Petra T. nog prominent in het Leidsch Dagblad met een interview over een besloten bijeenkomst voor ouders die te maken hebben met jeugdzorg in Zuid-Holland. ‘Wij willen weten wat leeft onder ouders’, staat boven een grote foto van Petra T., waarop ze haar zoontje vasthoudt. Ook gaat Petra T. in het gesprek met de krant dieper in op haar persoonlijke situatie. Ze zegt ‘al acht jaar strijd te leveren met jeugdzorg’ omdat ze zegt dat de twee kinderen van Ron T. gedragsproblemen hebben en dat dat niet op de ouders kan worden afgeschoven. De vader is ondernemer als vrachtwagenchauffeur en komt uit een grote familie van potgrondkwekers.

Wist niemand van de mishandelingen bij het gezin af?
Buurtgenoten van het gezin, dat aan de Geestweg woont, zeggen geregeld jeugdzorg en hulpdiensten te hebben gewaarschuwd voor de problemen binnen het gezin. Het meisje en haar oudere broer zouden stelselmatig worden geslagen. Ook zouden ze geregeld geen eten krijgen en werd de jongen vaak opgesloten in het tuinhuisje bij de woning. De jongen zou ook een keer in zijn onderbroek en met plakband voor zijn mond op straat zijn gezet, voor straf.

Wat doen bewoners van Roelofarendsveen nu?
Op facebook is de Roelofarendsveense Aafke van der Meer een speelgoedactie Kom in actie begonnen. Zij wil het mishandelde 12-jarige meisje verwennen met ‘leuke kleding en spulletjes’ en vraagt dorpsgenoten om een kleine gift.

Wat gebeurt er nu met het meisje en de andere kinderen?
Het oudere broertje van het meisje woont al een aantal jaar niet bij het gezin. Het meisje en drie jongere kinderen uit het gezin zijn ondergebracht bij jeugdbescherming West. Er wordt bekeken of zij bij familie kunnen worden ondergebracht of wellicht bij een pleeggezin.

Read more at https://www.omroepwest.nl/nieuws/03-03-2015/zes-vragen-over-de-mishandelingszaak-van-het-12-jarige-meisje-uit-roelofarendsveen#L9PrFuYm7TfI28Ho.99

-Reactie:

vreselijk allemaal zeg, dat het meisje 4x gereanimeerd moest worden voordat ze überhaupt naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Kantje boord. En zo’n stiefmoeder
Petra T. is vicevoorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West en was bestuurslid van de Voedselbank Alkemade. Dat zegt dus ook allemaal niets, zogenaamd goede dingen doen en intussen je kinderen mishandelen en verwaarlozen.

 

Gerelateerde artikelen

3 Reacties

 1. Wij zijn jaren buren geweest, toen Petra nog bij haar ouders woonden. We zijn al negen jaar weg uit het dorp. Ik weet niet wat ik met deze verhalen aan moet. Wij kennen Petra en haar familie als oprecht en integer. Petra heeft vaak op onze kinderen gepast. Haar ouders waren ‘reserve’ opa en oma voor onze kinderen. Moeders loopt zich gék te rennen voor ouderen, de Kerk, thuiszorg, bedenk het maar, naast haar eigen gezin en indertijd haar eigen bejaarde moeder. Vader was (reserve-) agent en runde jaren kleding acties voor Roemenië, naast zijn zware baan en ernstige gezondheidsklachten !

  Het hele gezin zet(te) zich onvermoeibaar in voor minder bedeelden. Zelfs als wij hulp nodig hadden, kon ik ze desnoods om drie uur ‘s nachts uit bed bellen, geen moeite was (is!) hen ‘teveel’. Petra speelde met vrienden ook zwarte piet bij ons en andere mensen, en bij de optocht. Ze speelde klarinet bij ‘Liefde voor Harmonie’. Het hele gezin is erg sociaal en betrokken bij de samenleving. Dat Petra zelfs meehielp met de voedselbank, en nog tijd had voor de cliëntenraad van jeugdzorg… Dat laatste zal haar weinig vrienden hebben bezorgd binnen jeugdzorg : ze is namelijk nogal scherp van tong en zegt waar het op staat.

  Dat valt niet makkelijk bij al die ‘-ogen’ en ‘-chogen’ in dat wereldje.

  Petra heeft jaren moeten vechten om de voogdij te krijgen over de kinderen uit het eerste huwelijk van haar man, dat heeft haar véél ellende opgeleverd. Ik plaats hele grote vraagtekens bij wat er nu allemaal wordt geschreven. Het lijkt mij een wraakactie van jeugdzorg. Het is allemaal diep triest, niet alleen voor Wendy.

  Het kan zijn dan het Petra teveel is geworden, maar de aantijgingen die er nu liggen, daar geloof ik NIETS van.

  Waar komt het verhaal van het ‘reanimeren’ vandaan? Komt het van de ambulance broeders, of is het roddel ?
  Als Wendy ‘nat en onderkoeld’ op bed lag, kan ze niet zelf nat uit de douche zijn gestapt en in bed gaan liggen ?

  Zover ik mij kan herinneren had zowel Wendy als haar oudere broer een reeks van klachten waardoor de zorg voor één van hen al een zware opgaaf was !

  En de buren, daar zou ik niet teveel naar luisteren. Als er klachten bij instanties zouden liggen dan komt dat wel naar voren. Stel dat Petra alleen maar schuldig is aan onderschatting van de situatie ; zij is Wendy én haar eigen kinderen (voorlopig) kwijt.

  ir. Daniël Verveer
  Epe

 2. Bedankt voor uw Reactie:

  Over deze zaak is nog iets meer te vinden op internet:

  26-02-2015

  ROELOFARENDSVEEN – De 34-jarige stiefmoeder Petra T. van het 12-jarige mishandelde meisje uit Roelofarendsveen ontkent het kind te hebben mishandeld. Dat zegt haar advocaat Mark Raaijmakers tegen Omroep West.

  Het meisje werd vorige week zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze is mogelijk jarenlang mishandeld door haar stiefmoeder en vader. ‘Mijn client is een ontkennende verdachte’, zegt de advocaat donderdagavond.

  Volgens Raaijmakers zegt Petra T. niet te begrijpen waarom ze wordt vastgehouden. ‘Het is een tranenzee. Ze vraagt continu hoe het met het meisje, de rest van het gezin en de familie gaat. Kortom er spelen kennelijk meer zaken een rol. Ik ben niet vrij om daar nu over uit te wijden’, aldus de raadsman. Inmiddels is het meisje aan de beterende hand.

  Stel gearresteerd

  De vrouw werd vorige week aangehouden. De vader van het kind, Ron T., is afgelopen woensdag ook opgepakt. De Inspectie Jeugdzorg doet onderzoek naar de mishandelingen en verwaarlozing. Ook de politie doet onderzoek.

  ‘Het is van belang dat betrokken instanties, de familie en de omgeving goed worden ondervraagd. Er wordt nu een eenzijdig beeld gecreëerd’, zegt de advocaat. De zaak leidt tot veel onrust, temeer omdat Petra T. vicevoorzitter is van de cliëntenraad van Jeugdbescherming West, een zusterorganisatie van Jeugdzorg.

  Kinderen bij Jeugdbescherming

  Het gezin telt nog 4 andere kinderen. De oudste zoon, ook een stiefkind van Petra T., is al een tijd uit huis. Het meisje en de jongste 3 kinderen zijn ondergebracht bij Jeugdbescherming.

  https://www.omroepwest.nl/nieuws/26-02-2015/stiefmoeder-petra-t-van-12-jarig-meisje-uit-roelofarendsveen-ontkent-mishandelinge#7FRdDvWrR8jFWLV8.99

  https://misdaadvrouw.blogspot.nl/2015/02/petra-turk-zette-biologische-moeder-uit.html

  Wat is de waarheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace