Kinderleed

Ouders die echt een uithuisplaatsing verdienen!

De tweeling van drie maanden oud werd uit huis geplaatst.

De tweeling van drie maanden oud werd uit huis geplaatst.

‘Moeder liet zwaargewonde babytweeling met gebroken ribben, benen en armen aan lot over’

EINDHOVEN – Een Indonesische moeder (40) uit Eindhoven staat dinsdag voor de rechter omdat ze haar zwaargewonde baby’s aan hun lot zou hebben overgelaten. Haar ex-man, de vader van de tweeling, zou de jongen en het meisje hebben gegooid, geknepen en geslagen. Ze braken bijna al hun ribben en botten in armen en benen. Ook zou de vader de baby’s hebben gewurgd.

De ex-man van de vrouw is veroordeeld voor de mishandelingen van de tweeling en kreeg een gevangenisstraf van één jaar. De moeder wordt er nu van beschuldigd dat ze de kinderen zeker één keer in hulpeloze toestand achterliet.

In februari 2014 is de tweeling van drie maanden oud uit huis geplaatst. Eén baby had 20 ribbreuken, een spaakbeen- en bovenarmbreuk en een gebroken dijbeen. Bij de andere baby werden dertien ribbreuken en een gebroken spaakbeen, ellepijp, scheenbeen en dijbeen vastgesteld.

‘Hij greep ze bij de keel’
De moeder, die vanwege haar Indonesische afkomst een tolk nodig had in de rechtszaal, is het absoluut niet eens met de klacht. Volgens haar is het niet waar dat ze niets heeft gedaan tegen de mishandelingen. Ze zou hulp hebben gezocht, maar niet goed hebben geweten hoe ze met de situatie om moest gaan, onder meer omdat ze in Nederland geen familie heeft.

“Ik heb nooit gezien dat hij de kinderen sloeg. Ik schrok heel erg toen ik hoorde dat de kinderen gebroken ribben hadden”, aldus de moeder. Ook de blauwe plekken zou de moeder aanvankelijk niet hebben opgemerkt.

Pas in de derde maand na de geboorte zag ze dat de kinderen vaker overgaven als ze net een flesje hadden gehad. De vader zou de kinderen vaker op ruwe wijze het flesje geven. Pas op het laatst zag ze blauwe plekken, waarvan ze naar eigen zeggen erg schrok. Toen ze de vader met die plekken confronteerde, werd hij boos, zo stelt ze voor de rechter.

De rechter lijkt haar verhaal in twijfel te trekken. “U heeft uw kinderen gewassen en verschoond. Al die tijd heeft u niks gezien?”, vraagt de rechter de vrouw. De moeder zegt dat ze wel heeft gezien hoe vader de baby’s ‘bij de keel greep en een beetje door elkaar schudde’.

Justitie zet vraagtekens bij de verklaring van de vrouw. De officier snapt niet waarom de vrouw geen contact opnam met de politie, maar de vrouw zegt niet te weten hoe ze dat moest doen. Ook durfde de moeder niet weg te rennen van haar man. “Dan had de vader ons achterhaald”, zegt ze.

De Kinderbescherming stelt dat uit de houding van de vrouw blijkt dat ze de ernst van de zaak zelf niet goed genoeg inziet.

‘Mishandelingen geen grond om te scheiden’
De moeder vertelt dat ze zowel voor als na de bevalling door de vader werd geslagen. In de rechtszaal werden ook Whatsapp-berichten getoond, waaruit onder meer blijkt dat de moeder hulp zocht bij haar vriendin ‘omdat ze haar gezin wilde redden’. Ze benaderde ook haar schoonmoeder voor hulp.

“We zijn volgens het geloof getrouwd,” zo vertelt de moeder dinsdag, “we hebben de plicht om voor een oplossing te zorgen”. De moeder schreef ook dat de vader dreigde haar terug te sturen naar Indonesië.

Toch wil de moeder niet van de vader scheiden. Ze noemt de mishandelingen ‘geen grond voor een scheiding’ en noemt zichzelf ‘verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het huwelijk’. Ook haar ouders zijn volgens de moeder tegen een echtscheiding.


Moeder was onderwijzeres op kleuterschool
In Indonesië was de moeder onderwijzeres op de kleuterschool. Nu werkt ze in de ouderenverzorging om haar bijstandsuitkering te behouden, zegt ze zelf. De kans dat de kinderen worden teruggeplaatst bij de moeder is volgens haar advocaat minimaal. De moeder mag de kinderen nu anderhalf uur per week zien.

https://www.omroepbrabant.nl/

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button