Kinderleed

‘Minder recht voor ouders die kind misbruiken’

‘Minder recht voor ouders die kind misbruiken’

tumblr_n6wpicsjEb1t4kgqto1_500

Edwin van der Aa
15-4-15 – 06:23
© ANP.
Ouders die zijn veroordeeld wegens incest, moeten hun recht op een omgangsregeling met het misbruikte kind verliezen. Naar verwachting zal het ministerie van Veiligheid en Justitie dit voorstel van regeringspartij VVD omarmen. Nu kunnen kindermisbruikers, weliswaar onder toezicht, hun kroost nog steeds zien, tot ongenoegen van de VVD.

Dit pakken we op, ook al zitten er vast en zeker juridische haken en ogen aan
Brigitte van der Burg (VVD)
,,Wij vinden dat een rechter geen omgangsregeling kan opleggen aan een kind dat zwaar is misbruikt of mishandeld door vader of moeder,” zegt VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg. ,,Het omgangsrecht van ouders is nu zwaar verankerd in de wet, maar het belang van het kind staat voorop.”

Een voorbeeld is de Hardinxveldse zedenzaak, waarbij ouders uit geldgebrek hun 8-jarige dochtertje op internet aanboden voor seks tegen betaling. Meerdere pedofielen reageerden met biedingen tot 50.000 euro op het vreselijke voorstel en één man bood zelfs 15.000 euro en een Volkswagen om het kind te mogen misbruiken.

De VVD’er gaat ervan uit dat het ministerie van Veiligheid en Justitie bereid is te kijken hoe dit geregeld kan worden. ,,Er zullen ongetwijfeld juridische haken en ogen aan zitten, maar we vinden dit een zeer belangrijk punt om op te pakken.”

Over de omvang van seksueel misbruik van kinderen bestaan weinig landelijke cijfers. Ouder onderzoek stelt dat ruim een op de drie vrouwen voor haar 16de jaar te maken heeft met seksueel misbruik, deels door familieleden. Buitenlandse studies laten verder zien dat 3 tot 9 procent van de jongens misbruikervaringen kent.

https://www.ad.nl/

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace