KinderleedNieuws over JGZUithuisplaatsing

Kinderombudsman vindt fouten in BJZ/RvdK-rapporten 2013

De KinderOmbudsman deed onderzoek naar fouten in belangrijke rapportages richting kinderrechter. Over fouten en valse suggesties werd reeds lang geklaagd door ouders, maar ook door deskundigen en advocaten.
Weer is een jeugdzorgbestuurder (J.D.Sprokkereef) aan het schemeren, afleiden, goedpraten, aandacht afleiden, en bagatelliseren.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7P13zINemJw]

Ondanks wetenschappelijke inzichten gaat jeugdzorg decennia lang al door met beloven dat ze ‘professionaliseren’.
Ja, het is ‘professioneel’, zegt de Kinderombudsman, maar dat woord betekent ‘broodverdienend’. Dat wordt ook gezegd: “Er is een perverse prikkel in de financiering van jeugdzorg.”
Etiketten opplakken, dwangmaatregelen opleggen, dat zijn de prikkels die betaald worden. NIET een effectieve behandeling buiten dwang-zorg om!

Dwang-zorg is wetenschappelijk gezien schadelijk voor het kind, hoe ‘veilig’ ook beweerd door jeugdzorg en kinderbescherming (die alles overneemt van BJZ). En zo de kinderrechter bespeelt met speculatieve of suggestieve gegevens, die men ‘feiten’ noemt.
De Kinderombudsman vindt dat er te veel meningen als harde ‘feiten’ worden genoteerd. Dat ervaren ouders als ‘leugens’, onheusheden.

En het lijkt erop dat jeugdzorg dat doet om de zo beschuldigde ouders in de verdedigingshoek te duwen, waardoor er gezegd kan worden: “Zie je wel, de ouders herkennen zich niet, de ouders hebben geen zelf-reflexie”.
Hier zien we dat jeugdzorg kennelijk zo weinig zelf-reflexie heeft dat deze beroepsgroep draait, schemert, afleidt, verbuigt, epateert.

Rechters krijgen geen juiste gegevens, en zijn geen diagnosten, dus beslist eigenlijk jeugdzorg zelf door de rechter zo te bespelen, maar de bestuurder verschuilt zich achter de beslissende rechter.

In maandblad FJR 2010/92 staat een artikel van een Raadsheer over de twijfels van BJZ-gegevens. En het niet-corrigeren van foute gegevens, die dan suggestief telkens terugkeren. Wet bescherming privacy art. 35, 36, e.v. werd geschonden door BJZ.

Het rapport van de Kinderombudsman is te vinden op: https://www.dekinderombudsman.nl/92/ou… . Hij onderzocht niet alles en niet alle soorten “leugens”.
Uitzending EenVandaag d.d. 10 december 2013; met commentaar.

Op dit Youtube-kanaal meer over jeugdzorg en onwetenschappelijke attitude van jeugdzorg/ kinderbescherming.
Wanneer wordt er geleerd uit de onafhankelijke wetenschap dat dwang-zorg (zonder diagnostiek en echte hulpverlening) op dit lage niveau schadelijk is voor opgroeienden?

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. 2 jaar na uitzending is nu inmiddels jeugdbescherming, voorheen jeugdzorg nog erger geworden. Het is angstaanjagend hoe hun mijn gezin werkelijk kapotgemaakt hebben en nog steeds erop aan het trappen zijn. Vooral mijn oudste dochter is totaal de weg kwijt door hun zogenaamde “zorg”, “bescherming”. Ik als moeder wordt weggehouden en voor gek verklaard ook al ligt er nergens een diagnose daarvan evenals dat de waarheid wordt onderzocht. Voor het gemak hebben ze m’n jongste dochter ook ontvoerd. Ik kan uren, dagen hierover doorgaan. Ik zweer dat hun geen goede instelling zijn. Ikzelf ga hieraan op het moment aan onderdoor. Wel besef ik dat het niet aan mij of m’n dochters ligt, maar aan een zeer enge en hoogst vreemde machtsmisbruikende tak van de overheid is, die er niet op uit is om te helpen, zelfs na hun meest vreemde aantijgingen die ons alleen maar nog meer kapotmaken.

    Bezorgde moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button