KinderleedNieuws over JGZ

Kinderen klagen Jeugdzorg aan

Kinderen klagen Jeugdzorg aan

Adri Vermaat − 20/07/15, 08:11
tumblr_mys2xt5V5S1rhpe85o1_500

Vier kinderen uit een gezin uit de Krimpenerwaard hebben tegen Jeugdzorg in Zuid-Holland een strafklacht ingediend voor zware geestelijke mishandeling, gijzeling, opzettelijke vrijheidsberoving, belaging, dwang en het belemmeren van vrijheid om te verklaren.

  • Jeugdzorg heeft alle instanties zand in de ogen gestrooid met constante valse uitleg en valse toelichting, met het label van betrouwbaarheid

De aangifte is gericht tegen Jeugdbescherming regio West, de directeur daar, een teamleider en een medewerkster, die ook als voogd is opgetreden. Volgens de klacht zou onder regie van Jeugdzorg ‘zware terreur’ op de kinderen zijn uitgeoefend over de jaren dat zij op last van de kinderrechter uit huis waren geplaatst. Zo werd van een van hen de mobiele telefoon afgepakt, werd hij gedwongen e-mailwachtwoorden af te geven, mocht hij geen contact hebben met zijn advocaat, werd hem verboden zijn ouders te bezoeken en zijn oudste broer te benaderen.

Drijfveer
De kinderen, nu tussen 17 en 22 jaar, werden november 2008 met nog drie broertjes en zusjes uit huis geplaatst. Het toenmalige Bureau Jeugdzorg in Zuid-Holland, nu Jeugdbescherming West, deed dat omdat volgens de instantie de geloofsbeleving van de ouders een risico was voor de ontwikkeling en belangen van de kinderen.

Ondanks een uitspraak van het gerechtshof in het voordeel van de ouders en positieve rapportages van onder meer GGZ, bleef deze situatie jarenlang gehandhaafd. Volgens de kinderen was overheidssubsidie voor Jeugdzorg mogelijk een drijfveer om thuisplaatsing van de kinderen te verhinderen. Onder andere uit jaarverslagen maken zij op dat een enkele uithuisplaatsing jeugdzorg jaarlijks ongeveer 50.000 euro subsidie zou opleveren.

“Jeugdzorg heeft alle instanties zand in de ogen gestrooid met constante valse uitleg en valse toelichting, met het label van betrouwbaarheid”, staat in de aangifte die advocaat Jan Boone namens zijn cliënten deed. En: “Onvoorstelbaar is dat niemand Jeugdzorg heeft teruggefloten, niet de Raad voor de Kinderbescherming, niet Pleegzorg, niet de rechtbank en niet het Openbaar Ministerie, terwijl zij alle van de zaak wisten. Hoe kan dit?”

Miljoenentransactie
Na tal van juridische procedures zijn alle kinderen nu thuis. De vier die aangifte doen, stellen dat hun aanvankelijk onbezorgde jeugd in het door hen als ‘warm’ ervaren gezin, is verwoest. “Het doet mij beseffen dat wij als gezin een oorlog hebben meegemaakt in vredestijd”, verklaarde de oudste zoon voor het gerechtshof. En: “Zeven kinderen in één keer uit huis gerukt betekende voor jeugdzorg voorwaar een miljoenentransactie.”

Drie van de kinderen deden in 2012 al aangifte van valsheid in geschrifte tegen Jeugdzorg in Zuid-Holland. De hoofdofficier van justitie seponeerde de zaak. Advocaat Boone besloot hierop tot een artikel 12-procedure om alsnog vervolging af te dwingen. Hierover en over de zes nieuwe strafklachten moet nog beslist worden. Boone, die 19 juni die aanvullende aangifte deed, verbaast zich dat de hoofdofficier nog niet heeft gereageerd.

Bron

Zouden er meer moeten doen, met terugwerkende kracht!

AMK liegt alles aan elkaar!

o.a enkele voorbeelden die ik te horen kreeg van mensen die mij mailden met hun vraag of verhaal:
_Schone huizen zijn plots smerig
_Ouders zouden wel eens een stoornis kunnen hebben, bij alleenstaande moeders klinkt het woord symbiotische relatie het meest, bij scheidingen het woord vechtscheiding.
Hiermee kunnen zij valse verklaringen afleggen, weerleg de feiten eerst maar eens en voor je zover bent, hebben ze je al stukgemaakt als het aan hen ligt en het kind uit huis getrokken.
_Kinderen van 7 jaar oud stinken al naar zweet, ondanks dagelijkse schone kleding, ze schrijven het toch glashard in een rapport.
_Kleding ruikt alsof het te lang in de wasmachine heeft gelegen, ook als het niet zo is, ze schrijven het op. Het wil nml impliceren dat de moeder een luie moeder is, die de was niet op tijd in de droger stopt.
Het zie je wel verhaal.
_Ondanks een brandschone vloer, schrijven ze nog op dat er kruimeltjes op de grond liggen, wat niet zo was.
_Kussen van de bank zitten vol stof, terwijl de bankhoezen elke maand gewassen werden, omdat dat kon! Blijkbaar slaan ze op de kussens waar je bij zit.
_Als jij A zegt maken zij er B van, alles om jou slecht te maken in hun rapportages, het zijn bitches ten top!

tumblr_m4e90aGf3f1qg39ewo1_500
Hoe deze ”vrouwen” (heksen) hun werk kunnen doen is een interessante vraag.
Hoe kan een mens zo slecht worden in het leven en door wat. Wat is hen overkomen, dat zij andere mensen dit aan kunnen doen. Zijn zij nu zo dom?
In de oorlog waren er genoeg van dit soort griezelige monsters, die andere vrouwen en kinderen geestelijk kapot tiranniseerden, treiterden, uit puur genoegen. Net zoals er ooit nonnen waren, die uiterst wreed waren richting kinderen en jonge meisjes.
Hoe kun je zo slecht worden.
Moeten wij eigenlijk geen medelijden hebben met deze serpenten zonder iq en eq?
Of moeten zij geen koekje van eigen deeg krijgen.

Hoe dat mag iedereen zelf invullen…

tumblr_n04dgcVb6B1rovrf9o1_500

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button