KinderleedNieuws over JGZ

Jeugdzorg: ‘Gemeente verantwoordelijk voor dood 7-jarige’

Jeugdzorg: ‘Gemeente verantwoordelijk voor dood 7-jarige’

tumblr_static_blood_drip

In Heerlen is zondag een 7-jarige jongen door een misdrijf om het leven gekomen. Zijn moeder is aangehouden. Jeugdzorg wijst naar de gemeente, die sinds 1 januari verantwoordelijk is voor preventie.
In het AD doen buurtbewoners hun verhaal. De moeder van het jongetje zou al tijden kampen met psychische problemen. Ze hoorde stemmen, draaide ’s nachts luide muziek, blowde en dronk te veel en in combinatie met haar medicatie pakte dat vaak verkeerd uit.
Volgens bekenden had de moeder al eens gedreigd om haar kind iets aan te doen als hij bij haar zou worden weggehaald. Donderdag was de crisisdienst over de vloer in de portiekflat waar de jongen en zijn moeder woonden. Na enige tijd keerde de rust terug en bleven moeder en zoon achter.
Jeugdzorg Limburg zegt dat zij geen rol speelt bij de hulpverlening aan de moeder en haar zoontje en verwijst naar de gemeente die als gevolg van de Jeugdwet sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor de preventie.
Een woordvoerder van de gemeente kon gisteravond niet zeggen wat er donderdag is gedaan om de veiligheid van de 7-jarige jongen te borgen en of er contact is geweest met de crisisdienst.

– See more at: https://www.skipr.nl/actueel/id21616-jeugdzorg-gemeente-verantwoordelijk-voor-dood-7-jarige.html#sthash.v8IdE8Qi.dpuf

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace