KinderleedNieuws over JGZTipsVerhalen

Je leven vernield door bureau Jeugdzorg

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Zo ook bij Bureau Jeugdzorg. Dit werk is alleen wel cruciaal voor kinderen, ouders en gezinnen. Het probleem is wel dat de jeugdzorg een gigantische rijdende trein is, waar veel mensen van afhankelijk zijn.

Waarom worden er fouten gemaakt?

Allereerst is de jeugdzorg een veel te moeilijk systeem van verschillende instanties, regels, mensen, hulpverleners en directeuren die allemaal moeten samenwerken. Daarnaast leren ze na genoeg alles uit een boekje en valt er ook nog wel te bezien op het kunnen inleven in de situatie, al denken ze dat ze alles al weten. Jeugdzorg zou veel simpeler moeten worden en zich moeten richten op alle mogelijke hulp, dicht bij huis en een ander systeem om kinderen en ouders met zwaardere problematiek ook goed te kunnen helpen. Dit gebeurd echter weinig. Bureau jeugdzorg blijft zich verschuilen achter regels, hulpverleners en andere instellingen. Echt van hulp komt het niet eens. Mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd en komen nog meer in de problemen.
Naast dit systeem krijgt bureau Jeugdzorg gemiddeld zo’n 38.000 euro per jaar, per kind. Ze houden mensen lang vast… maar is dit echt hulp, of alleen maar tijdrekken? Een kind levert geld op, goud geld voor bureau Jeugdzorg. Eigenlijk is het net een fabriek die draaiende gehouden wordt door kinderen en ouders.

Een uithuisplaatsing van een kind kost de samenleving ongeveer 90.000 euro, ditzelfde geld levert het jeugdhulpcircuit jaarlijks op als inkomen. Daarnaast ontvangen medewerkers van bureau jeugdzorg ook een bonus wegens volume en prestatiedoelstellingen. Onterecht worden er kinderen weggehaald bij hun ouders, door leugenachtige rapportages die verstuurd worden naar de kinderbescherming. Hoe hartverscheurend is dit voor een kind dat onschuldig weggehaald wordt bij ouders? Een anoniem telefoontje naar AMK kan een gezin in stukken scheuren.. De kinderbescherming doet daar niet aan waarheidsvinding, daar heeft men ‘geen tijd’ voor. Vervolgens wordt dit doorgenomen door een rechter die hier enkel ook maar drie kwartier voor heeft, en gaat dus vaak af op de bevindingen van de instanties.

Is dit allemaal nog niet erg genoeg?

Ouders kunnen hulp wel vergeten en rekenen op OTS (ondertoezichtstelling) die overigens ook veel geld oplevert. Vaak is er dan nog niet eens een voogd benoemt, vanwege de ‘grote drukte’. Ouders krijgen weer geen hulp, nadat zij een rechtszitting achter de rug hebben waarin zij machteloos stonden. Stapels met papieren, ter verdediging worden opzijgeschoven door de rechter. Ook mogen zij geen getuige meenemen over dat zij wel goede ouders zijn. Dit is een wereld waarin ouders hun kinderen verliezen aan een instantie van de overheid. En waar kunnen ze nu nog terecht voor hulp, met lege handen?

Nergens!!!!

Het kan nog erger..

75% van de jeugdgevangenissen zitten vol met kinderen die uit huis geplaatst zijn door bureau Jeugdzorg. Deze onschuldige kinderen worden als gevangenen behandeld. Voor de standaard onderzoeken moeten deze kinderen zich uitkleden en worden ze op, soms in, het lichaam onderzocht. Voor hulp is geen tijd vanwege een ’tekort’ aan psychiaters, al worden ze wel volgestopt met medicatie. Uit veiligheid worden armen, benen, boven en onderlijf van de ‘gedetineerde’ vastgebonden. Zodra ze de kans krijgen vluchten ze naar huis, wat afgestraft wordt met isoleercel. Het verlof is enkel een beloningsmiddel.


Kinderen, jeugdigen en ouders gaan er kapot aan. Klachten worden hooguit na 6 weken in behandeling genomen, waarna weer een aantal weken volgt voor reactie, en dan nog kan jeugdzorg zo de klacht naast zich neerleggen. Tegen de tijd dat ouders zijn uitgeklaagd zijn ze op en versleten.

Kinderen worden verplaatst van pleeggezin naar pleeggezicn, van gevangenis naar gevangenis. Ouders worden gedwongen om te te kijken hoe hun kind beschadigd raakt door de instanties van de overheid, die ALLES voor het zeggen hebben.

Wist u dat de zogenaamde Jeugdhulpverlening ouders en kinderen kapot maken?

Nu kunt u denken… dat gebeurt nu toch niet meer? Maar nog altijd gaan ouders en kinderen door de gehaktmolen van de allesbepalende en leugenachtige Jeugdhulpverlening.

Helaas, nu wel…

https://plazilla.com/page/4294987890/je-leven-vernield-door-bureau-jeugdzorg

the-psycopath

Gerelateerde artikelen

3 Reacties

  1. Jeugdzorg daar kan ik over meepraten,sinds 3jr.Mijn zoon woont met zn 2 kinderen sinds 3jr bij mij,ik ben de oma.De kinderen zijn hem toegewezen want bij moeder ging alles fout.Heeft lang geduurt eer zn mijn zoon geloofden, t blijft verdrietig maar t ging goed ook op school,vriendjes en hun clubjes.Tot moeder ze terug wilde jeugdzorg kwam erbij moeder werkte nergens aan mee de kinderen moesten traumateraphie krijgen ,waren aan de beurt maar t ging niet door want moeder zette haar handtekeing niet.Jeugdzorg zei als je ze onder toezicht laat plaatsen hebben wij n kader waarmee we haar kunnen ddwingen.Dus deed mijn zoon dat in de hoop dat zo de kinderen geholpen werden.Niet dus,we zijn nu 10mnd verder ze is in hoger beroep gegaan,zet de kinderen op tegen hun vader frustreerd de band met zn kinderen,de jongste zegt mama praat slecht over jullie,de voogd weet dit maar zegt daar kun je niets tegen doen ,hij zegt ook jullie doen t heel goed ook met school,staan overal open voor zijn eerlijk dat is ook wat ik overal terug hoor,mijn advies is dan ook niet terug naar moeder.Dus zou je denken dan sta je er goed voor want 22nov is de rechtzaak.Gisteren zaten mijn zoon en zijn ex en de voogd aan tafel voor n gesprek en tot mijn schrik zegt devoogd als jullie zo bliven touwtrekken om de kids kan de rechter besluiten ze in n pleeggezin te doen.Wat mij zo boos maakt,is dat jeugdzorg niet ingrijpt niets doet alleen praten.

  2. Ja Marinane, neem nooit het advies van welke bron dat ook van Veilig Thuis, SAVE maakt niet uit welke instantie dan ook. Het gaat alleen om geld. Laat je zoon niet zoals ik heb gedaan zijn eigen mening geven daar krijg je de doodstraf op. Deze mensen welke zich hulpverleners noemen doen alles voor geld en om Ouders kapot te maken. Het lijken van die geitenwollen sokken gasten die zo aardig zijn maar het zijn wolven in schaapskleding. De medewerkers welke wel gevoel hebben en kinderen en ouders willen helpen houden het niet langer dan een jaartje vol bij deze clubs…dan gaan ze met een zware rugzak weg vol ellende en die mogen zelf in therapie om weer als gezond mens door het leven te gaan.

    1. Dank je voor je reactie,maar t is moeilijk te begrijpen.22nov is de rechtzaak,de voogd geeft advies niet naar moeder heeft hij op de scholen van de kids ook gezegd.Moeder zegt maakt niet uit ik blijf toch voor ze vechten waarop de voogd zegt dan heb je kans dat ze naar n pleeggezin gaan als jullie blijven touwtrekken om de kids.Iedereen om ons heen is t er over eens dat zij t al 3jr af laat weten nu ze onder toezicht staan is ze pas in beweging gekomen.Dus t komt er op neer mijn zoon heeft zich uit de naad gelopen en nog maar dat maakt blijkbaar niks uit.Mijn kleinzoon zei tegen mij mama praat slecht over jullie,ze frusteerd de band die mijn zoon met de kids heeft.En dat kan zo maar ,ik hoop er maar t beste van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button