Kinderleed

GGD komt met aanpak ziekteverzuim scholieren

GGD komt met aanpak ziekteverzuim scholieren

GGD komt met een nieuwe aanpak waarbij ouders van leerlingen op gesprek moeten komen.

Dat schrijft het AD. Uit onderzoek van GGD West-Brabant blijkt dat 12 procent van de leerlingen op zeven vmbo-scholen zich minimaal vier keer in de drie maanden ziek meldde of meer dan zeven schooldagen achtereen afwezig was. De GGD stelt dat dit een landelijk probleem is.

Om dit aan te pakken is het project MAZL (Medische Advisering Ziekgemelde Leerling) opgezet. Deze aanpak is in West-Brabant getest en krijgt een landelijk gevolg. “Vaak blijken aan ziekteverzuim psychische of persoonlijke problemen ten grondslag te liggen”, zegt jeugdarts en bedenker van MAZL Yvonne Vanneste.

Ouders van leerlingen die langer dan zeven schooldagen aaneengesloten of meer dan vier keer in een kwartaal ziek zijn, moeten op gesprek komen. Dit vooral om samen met de school na te denken over waarom de scholier zoveel verzuimt en achter raakt. Als dit niet werkt, wordt de scholier doorverwezen naar de jeugdarts.

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. tjonge. dat bedoel ik maar weer. effe kijken waar ze de rugzak van een ander kunnen verzwaren. nee ligt altijd aan de ouders. altijd aan het kind. nooit aan school. pest gedrag of onvelig op school. nee nee. thuis en thuis. nogmaals oprotten met die lui.
    ze bemoeien zich met alles en iedereen. maar begin toch maar bij je eige stoepje. stelletje beetweters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button