KinderleedVerhalen

Beschuldigingen van kindermisbruik na een echtscheiding zijn vrijwel altijd gelogen.

Beschuldigingen van kindermisbruik na een echtscheiding zijn vrijwel altijd gelogen.

Gelezen: Onderzoeksrapport, Volkskrant achtergrond

 

tumblr_n2c6htQRgE1smg63do1_500

Nu is er dan het ‘Onderzoeksrapport ‘Misbruik, misleiding en misverstanden’, van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken. Deze beoordeelt complexe, twijfelachtige politiedossiers.

Belangrijke uitkomst voor de vele ex’en (vooral vaders) die vals beschuldigd zijn, niet enkel van misbruik maar ook van geweld. Vaak zwijgen ze omdat elk woord eraan besteed meer goed dan kwaad doet. Het ‘waar rook is, is vuur’ beheerst vaak hun bejegening. Ze leven in een hel, zien hun kinderen veelal niet die worden meegesleept in de leugen door de moeder.

Strafdossiers zijn bestudeerd van 42 zedenzaken die zijn begonnen na een echtscheiding en adviezen uitgebracht aan officieren van justitie. In 95 procent van deze zaken is het stopzetten van vervolging geadviseerd wegens ‘onvoldoende aanwijzingen’ voor misbruik:

86 procent ‘tegenstrijdigheden, onjuistheden, onmogelijkheden, ernstige tekortkomingen’ en bij 9 procent was nader onderzoek zinloos.

Het rapport verhaalt van een aantalvoorbeelden van leugens van moeders en het blijkt dat uiteindelijk kinderen het slachtoffer zijn. Hulpverleners leven van dit soort klachten en zijn vaak niet kritisch. Een paar voorbeelden:

  • “Een moeder doet aangifte van seksueel misbruik van haar drie jonge kinderen (drie, vijf en zes jaar) door haar ex-man. Moeder heeft sinds de scheiding al meerdere keren aangifte van ontucht gedaan, ook tegen opa van vaderszijde. De Raad voor de Kinderbescherming constateert dat moeder gefixeerd lijkt te zijn op het misbruikverhaal en daarmee de kinderen ongeremd belast.”
  • “Een gescheiden vrouw doet voor de tweede keer aangifte van seksueel misbruik van haar zoons (twaalf en tien jaar) door hun vader. De aangifte die ze twee jaar daarvoor deed met betrekking tot misbruik en mishandeling is geí«indigd in een sepot wegens gebrek aan bewijs. Vader heeft de kinderen twee jaar niet gezien en procedeert om een omgangsregeling te krijgen. Alle kinderen zijn in therapie.”
  • “Moeder beschuldigt haar ex-man van seksueel misbruik van hun destijds driejarige dochter en doet tevens aangifte van bedreiging”¦Over moeder wordt door getuigen gezegd dat ze liegt en manipuleert, dat ze het kind geen structuur biedt, dat ze het niet accepteert dat vader zich met haar opvoeding bemoeit, dat ze ex-partners tegen elkaar opzet, dat ze in 2004 aangifte van verkrachting heeft gedaan [vermoedelijk tegen haar ex-man, maar in haar huidige aangifte zegt ze hier niets over], dat ze in 1998 aangifte heeft gedaan tegen een andere man vanwege seksueel misbruik en stalking, dat ze in een gesticht thuishoort.”
  • Moeder beschuldigt haar (ex)vriend van seksueel misbruik van haar dochter (elf jaar ten tijde van de aangifte). Ze vermoedt namelijk dat haar dochter wordt misbruikt en de enige die daarvoor in aanmerking komt is haar (ex)vriend”¦In het verleden heeft moeder ook anderen beschuldigd van seksueel misbruik, te weten een medewerker van de peuterspeelzaal en oma van vaderszijde. Moeder bezoekt regelmatig hulpverleners met het meisje”¦De dochter is civielrechtelijk onder toezicht gesteld.”\

Het rapport gaat ook over valse beschuldigingen van misbruik in de hulpverlening. Daarover later meer.

Valse beschuldigingen door ex’en

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Dit verhaal klopt. Ik kom uit Noordwijk en ben, terwijl het bedrijf kapot werd gemaakt, zeer intens weggetreiterd terwijl ik psychisch in een zware burnout zat en fysiek stervend en barstend van de pijn. Zojcht onderdak voor mijn ex en kids en mij werd verteld ” jij komt er niet in”!! Deze vrouw had een empty nest syndroom al vele jaren. Daar stond ik en ging weg. Dan komen de vunzige verhalen van sexueel misbruik, zware mishandelingen, met schulden laten zitten, kinderen die je bij de geboorte al niet moest :):) Ik was waanzinnig gek op ze en een uitmuntende vader volgens hen. Maar stond er altijd alleen voor. De daden van haar moeder, het huwelijk beeindigen met ” hij komt er niet in” en daden en vooral niet daden als het nodiig was, dwongen mij weg te gaan. Met het gevolg dat de ex nu met een oplichter samenleeft, met tien sites heel Nederland oplicht, zogenaamd Lamborghinis verhuurt, alles los en vast liegt wat er te liegen valt met een echte psychopaat aan haar zijde. En die leerde ” alles wat je over je vader liegt wordt geloofd”! Haar moeder:” Ik zorg wel dat ze onschuldig blijft, ik kan liegen als de pest!!!!” Vervolgens probeerde mijn ex een valse verklaring te verkopen voor 50.000 euro. Opdat ik van alles de schuld kreeg. Zeer veel geld had zij en ik geleend van vrienden die ze heeft laten barsten. Geen contract wilde ze tekenen!!!! ” Ik alles kwijt jullie ook alles kwijt, zei ze!!! Ik was diep geschokt!!! Je eigen vrienden! Daarna zijn de kids mishandeld meerdere keren met goedkeuring van haar, mijn twee zoons en dochters volgepompt met vuiligheid!! En de psychopaat brult alles in de rondte in Noordwijkse kroegen!! Samen met vriendjes uit de gevangenis!! Mijn kids
    hebben het PAS syndroom en zijn zeer ernstig beschadigd op vele terreinen!! Amen. Hoe ziek ik ben geweest zeg ik niet. Maar heb 5 concentratiekampen oogezocht en een monumentje van stenen gemaakt voor ze. 4 Stuks!! Het liegen gaat maar door en wat je ook doet !! Alles wordt direct uit onwetendheid en jeugd negatief uitgelegd en ben meerdere keren bedreigd. Tegen de leugens ingaan heeft geen zin en veroorzaakt een alles verlammende eenzaamheid, zware depressie, doodwens… Intens verdriet. En ze lachen je gewoon uit en weigeren elk contact omdat ze de leugens willen laten zoals ze zijn!!! Twee zijn er kansloos en de derde valt tussen wal en schip. De hoofddader zwijgt en schreeuwt het hardst!!! Bang ontdekt te worden op haar leugens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace