Hulp

Geen alimentatie voor pathologische leugenaar

Geen alimentatie voor pathologische leugenaar

12-09-2012 |

Een vrouw die jarenlang stelselmatig gruwelijke leugens over haar ex vertelde, krijgt om die reden geen alimentatie meer.

 tumblr_n2i7klGg6A1tpvwyho1_500

Hoe ver kun je gaan om je ex zwart te maken? Daar gaf de volgende rechtszaak wel een aardig antwoord op. De vrouw in kwestie beschuldigde de vader van haar kinderen al jaren van allerlei onfrisse praktijken. Zonder bewijs of enige onderbouwing vertelde ze deze leugens niet alleen aan de Kinderbescherming, Jeugdzorg, huisarts en psychiater, maar ook aan hun gezamenlijke kinderen. De man wilde om deze reden door de rechter bevrijd worden van zijnpartneralimentatieplicht.

Zware beschuldigingen
De man zou onder meer opdracht hebben gegeven de vrouw te achtervolgen, haar geprobeerd hebben te wurgen, haar en de kinderen hebben gedrogeerd en afgeluisterd en vermoorde katten voor de deur hebben neergelegd. Ook zou de man lid zijn van een sekte die betrokken is bij kinder- en drugshandel, seks hebben gehad met prostituees, een hond en een lijk, patiënten seksueel hebben misbruikt, een vijf maanden zwangere vriendin illegaal hebben geaborteerd en diverse buitenechtelijke kinderen hebben verwerkt.

Ernstige gevolgen
Het gedrag van de vrouw heeft ernstige gevolgen gehad voor de man. Zo wilden de kinderen geen contact meer met hem. In zijn werk als psychiater had hij flinke reputatieschade opgelopen en er was inmiddels sprake van een posttraumatische stressstoornis.

Betreurenswaardig
De vrouw zag echter niet in wat ze verkeerd had gedaan. Volgens haar waren haar leugens en beschuldigingen op waarheid gebaseerd en betwistte ze dat ze haar verhalen aan iedereen had verteld. Als er al sprake was van een stressstoornis bij de man, dan was dit betreurenswaardig, aldus de vrouw.

Alimentatieplicht doorbroken
De rechter achtte het aannemelijk dat het ontbreken van enig contact tussen de man en de kinderen niet los kon worden gezien van de beschuldigingen door de vrouw. Mede gezien het extreme karakter van debeschuldigingen, die op geen enkele manier onderbouwd waren, kon van de man niet langer worden verwacht dat hij nog langer partneralimentatie betaalde. De rechter onthief de man van zijn partneralimentatieplicht.

Wil je meer weten over alimentatie, neem dan contact op met één van onze juristen.

https://www.jurofoon.nl/nieuws/6496-geen-alimentatie-voor-pathologische-leugenaar

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button